Atla küla nooreneb

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
UUED KÜLAELANIKUD: Isa süles istuv Nora, Hendriko Roost, Elita Torn, Robin ja Renne-Ly kolisid Atlasse mullu jõulude eel.
UUED KÜLAELANIKUD: Isa süles istuv Nora, Hendriko Roost, Elita Torn, Robin ja Renne-Ly kolisid Atlasse mullu jõulude eel. Foto: Aare Laine

Atla küla 5. kokkutulekut avades rõõmustas külavanem Härma Toivo ehk kodanikunimega Toivo Naagel kauni mereäärse küla noorenemise üle, öeldes, et külas on sissekirjutuse järgi 35 elanikku. 

“Suvekuudel on siin inimesi rohkem, sest külas on ka linnainimestel maa- või suvekodusid. Kokkutulekule on tulnud üle saja täiskasvanu, lisaks lapsed. See arv näitab, kui palju inimesi on meie külaga seotud. Pindalalt oli Atla kunagi suurim Saaremaa küla,” toonitas külavanem.   

Aasta tagasi tuli külla elama noor pere, nelja lapsega. Pereisa Hendriko Roost käis külavanemalt perele määratud kingitust vastu võtmas. Tähelepanust olid meelitatud kõik pere liikmed. Suure pere noor ema Elita Torn ütles, et laste jaoks on see ideaalne koht.

Hendriko, kes Lümandast pärit, hindab ennekõike küla rahulikku atmosfääri ja mere lähedust. 

Atla ajaloost ja külas elanud inimestest andsid ülevaate endine pedagoog ja koolijuht Enda Porman ning onkoloog Maire Kuddu. 

Jüri Talp pajatas põnevaid lugusid oma lapsepõlvest, Loonalaiul karjaseks käimisest, seal elanud Mihklist ja tema naisest Emmast ning kirjanik Aadu Hindist, kes oli selle pere sage külaline. 

Meri ongi praeguste Atla küla elanike üks märksõna. “Meil on nii kena sadam. Naiste jaoks on mugavad pingid, kuhu istuda ja oodata merelt saabuvaid mehi rikkaliku kalasaagiga,” rõhutas pedagoog Tiiu Kiil, kellel Atlas maakodu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles