JUHTKIRI: Üksnes ehitaja on süüdi? (1)

Saarte Hääl
Copy
Pargi lasteaia ehitus.
Pargi lasteaia ehitus. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Miskipärast ei edene asjad alati sugugi nii kiiresti kui tahame või eeldame. Ja ka mitte nii sujuvalt. Pigem üle kivide ja kändude. Kuressaares ei ole vaja näiteid kaugelt otsida – need on siinsamas, meie kõigi silme all.

Linnasüdame ehitus on kestnud lausa nii kaua, et see, millal tööd algasid, kipub juba meelest minema. Vahetähtaegadest mitte kinni pidamine teeb meele mustaks nii mõnelgi kesklinna ettevõtjal – kes see ikka nii väga su restorani kipub, kui otse akna alt kostab tuppa kime kivilõikamise heli. Või kes soovib astuda kauplusse, kui kõnniteekivide panemise järg on jõudnud just selle äri ukse ette. 

Vaid mõnesaja meetri kaugusel kesklinna ehitustandrist asub aga teine objekt, mille kohta võib nüüd tõdeda, et lõpptähtajaks see valmis ei saanudki. Tööd Kuressaare vanimas lasteaias pidanuks ühel pool olema üleeilseks ehk 15. juuliks. Paraku nii ei läinud. 

Olgu põhjuseks mullu koorunud kajakapojad või miski muu – seda, et lasteaed õigeks ajaks ei valmi, võis ennustada juba mõni kuu tagasi. Kui aprillis sellisele võimalusele viitasime, kinnitasid vallaisad ja -emad tuliselt, et kõik edeneb nii, kuis peab. Ju siis aga ei edenenud. Olgu teemaks keskväljaku või lasteaia ehitus – kui küsida, kes on tööde venimises süüdi, näitab vallavalitsus näpuga ikka ehitaja suunas. Võib-olla oleks aga põhjust ka pisut peeglisse vaadata ja püüda end tulevikus rohkem maksma panna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles