JUHTKIRI: Rentslisse lennanud uuendus

Saarte Hääl
Copy
Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Esmaspäeval sai Kuressaare tänavatel ujuda sõna otseses mõttes. Veski tänaval kaamera ette jäänud kodanik on nüüd ilmakuulus. 2019. aasta juuli vihm jääb inimeste mällu kui päev, mil tänavatel ujuti.

Võib aru saada, et kui kolme tunniga sajab taevast vihma alla kaks kolmandikku kuunormist, saabki tänavatel sõna otseses mõttes ujuda. Kuid kindlasti ei saa loomulikuks pidada seda, et linna just nõelasilmast tulnud ja miljonite eest uuendatud keskplatsil võib ka pubi uksest sisse ujuda. Just nii Vaekojas esmaspäeval juhtus. Pubist sai ootamatult rentsel.

Olukord kuulus küll kategooriasse "vääramatu jõud", kuid enne uuendust Vaekoja pubi omanikud selliste probleemidega kokku puutuma ei pidanud. Mis siis, et toonased äravoolud olid aastakümneid vanad. Nüüdsed uued lahendused pidavat aga juba väiksemagi vihmaga vee tuppa tooma. Omajagu aitab sellele ka kaasa asjaolu, et muinsuskaitseline maja peab kasutama autentset ust, mis paraku vett ei pea.

Uuendustest peaks ju olema rõõmu ja need peaksid olema paremad kui vanad. Seekord läks see uuendus sõna otseses mõttes rentslisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles