RETSEPTISOOVITUS Meistri grillitud kala viib keele alla

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
KAKS VARIANTI: Gaasigrillil kala valmistamiseks paneb Väino Raaper lahtisel tulel kala fooliumi peale. Teise kalatüki, mis maitsestatud vaid soola-pipraga, asetab grillmeister grillil lihtsalt kuumale plaadile.
KAKS VARIANTI: Gaasigrillil kala valmistamiseks paneb Väino Raaper lahtisel tulel kala fooliumi peale. Teise kalatüki, mis maitsestatud vaid soola-pipraga, asetab grillmeister grillil lihtsalt kuumale plaadile. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kuigi eelistatult satub meie grillile tavaliselt ikka liha, siis õigesti valmistatud kala pakub maitseelamuse ning loob meeleolu, mida tahad ikka ja jälle uuesti kogeda.

Kui kerkib küsimus, kas grillliha või grillkala, siis soovitab Pidula Forelli puhkeküla grillmeister Väino Raaper kindlasti kala, sest see valmib kiiremini ning on kokkuvõttes kasulikum ja tervislikum.

"Palju sõltub ka kala suurusest," märgib ta. "Paljud küsivad, mis kala on kõige parem, aga eks see on iga inimese enda eelistus, mis talle kõige paremini sobib. Lõhelistega on nii, et mida suurem kala, seda rasvasem ta on ja seda parem on maitse. Kõige mõistlikum on grillida 2–3 kg kaaluvat kala ja kui seda õigesti teha, siis on ta väga magus. Valmistamine ja maitsestamine käib juba enese tunde järgi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles