Helle Karu 70 - Ligi 30 aastat Tuulte Roosis

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
Pikaajalise tulemusliku töö ja kauaaegse haridusasutuse juhtimise eest pälvib Haridus- ja Teadusministeeriumi tänukirja septembrist pensionile suunduv Kuressaare Tuulte Roosi Lasteaia direktor Helle Karu.
Pikaajalise tulemusliku töö ja kauaaegse haridusasutuse juhtimise eest pälvib Haridus- ja Teadusministeeriumi tänukirja septembrist pensionile suunduv Kuressaare Tuulte Roosi Lasteaia direktor Helle Karu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kauaaegne Tuulte Roosi lasteaia direktor Helle Karu, kes eile sai 70aastaseks, on selle lasteasutusega seotud olnud üle 30 aasta, alates hoone projekteerimisest. 

Saare Kaluri rahastatud lasteaed 140 lapsele avati 1990. aastal. Viimastel aastatel on palju kirjutatud ja räägitud hoone põhjalikust remondist. 

“Lõpuks ometi on päikesekiir eredamalt paistma hakanud. Loodame uut õppeaaastat 2020. aastal alustada remonditud majas,” on direktor Karu optimistlik. Saaremaal sündinud ja kasvanud Helle on lõpetanud Tallinna pedagoogilise kooli ja pärast seda Tallinna pedagoogilise instituudi. 

Nüüdne staažikas lasteasutuse juht meenutas tööd Tallinna 118. lasteaias. “Tollal töötasid seal kõrgelt tunnustatud pedagoogid, kellelt oli palju õppida. Seal omandasin praktilisi oskusi, mida olen hiljem saanud Saaremaal töötades kasutada,” toonitas juubilar.

Aastakümnete jooksul on Helle Karul tulnud lahendada ka keerulisi ülesandeid, kuid kunagi pole talle pähe tulnud mõte mujale minna. Väga tähtsaks peab ta kollektiivi hoidmist. Oma kolleegide kohta on tal vaid kiidusõnad varuks. Ühte lasteaiaõpetajat on aga Tuulte Roosi veel vaja. Soovijail on avalduse esitamiseks aega vaid 2. augustini. 

Suvel meeldib Hellele aiatööd teha ja alles hiljaaegu kudus ta endale kangastelgedel kaks uut vaipa.

Abikaasast ja lastest rääkides ütles Helle, et pere on teda alati toetanud, abikaasa hea sõnaga julgustanud. “Sünnipäevaks kinkis pere mulle reisi Kreeka saartele,” andis kolme lapse ema ja nelja lapselapse vanaema teada.

Saarte Hääl ja Kadi raadio soovivad Helle Karule ikka samasugust südikust ja erku meelt nii lasteasutuse juhtimisel kui kodus pere keskel toimetamisel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles