Karmelia mahlameistrite toodang jõuab sügisel poelettidele

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
SIHIKINDEL: Mahlatootja Kristiina Õun liigub oma eesmärkide suunas samm-sammult, ülemäärast kärsitust vältides.
SIHIKINDEL: Mahlatootja Kristiina Õun liigub oma eesmärkide suunas samm-sammult, ülemäärast kärsitust vältides. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa võimalik et suurimaks mahlatootjaks tõusnud OÜ Karmelia toodang jõuab sel sügisel poelettidele oma kaubamärgi all. 

Kui seni pressis OÜ Karmelia mahla teenustööna nii ettevõtetele kui eraisikutele ning müüs oma toodangut haridusasutustele ja Auriga keskuses asuvale vahvlikohvikule, siis sel sügisel võetakse koht sisse kaubandusvõrgus. 

"Loodan, et sel sügisel ikka toimub juba midagi," ütles OÜ Karmelia mahlatootmise juht Kristiina Õun. Tema sõnul soetas ettevõte uued täiteseadmed, mis võimaldavad villida mahla käepärasematesse kottidesse ja kasutada ka kaunist pakendit, mida siiani sai kasutada vaid piiratud mahus. Lisaks õunamahlale toodab ettevõte ka õuna-aroonia ja õuna-pirni segumahlasid.

Käesoleva kümnendi alguses mahlatootmisele aluse pannud OÜ Karmelia pressib praegu aastas 70–80 tonni mahla. Ettevõtte tootmistsehh asub Kuressaares Pikal tänaval, ettevõtte viljapuuaiad aga Pöide kandis. 7 aastat tagasi alguse saanud aias on 400 pirnipuud praegu veel 200 viljakandva puuga ja pisut alla tuhande õunapuu, millest osa samuti veel õunu peale ei kasvata. Samas lisandub aeda järjest uusi õunapuuistikuid, ühtekokku peaks maha saama veel kuni 1200 puud.

Karmelia OÜ tegeleb mahlatootmise kõrval ka loomakasvatusega ja selgub, et kahe tegevusharu vahel valitseb tore klapp. Õunamahlatootmise jäägid antakse loomadele, samal ajal kui sõnnikut kasutatakse aia väetamiseks ja jagatakse ka kõigile soovijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles