Lennujaamade juhtimine ühe kaabu alla

Saarte Hääl
Copy
Lennuk. Pilt on illustreeriv.
Lennuk. Pilt on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Tallinna Lennujaam viib sügisest Tartu, Pärnu, Kuressaare ja Kärdla regionaalsed lennujaamad ühtse juhtimise alla, et muuta nende arendamist ja juhtimist ühtlasemaks ja efektiivsemaks.   

Struktuurimuudatus ei puuduta regionaalsete lennujaamade igapäevast toimimist, reisijaid ega töötajaid, küll aga koondatakse lennujaama juhtide kohad. Kuressaares kaotab ameti Mati Tang. 

Tsentraalse juhi konkurss kuulutatakse välja juba sel nädalal ja ootus on, et uus juht, kes hakkab asuma Tallinnas, saaks tööd alustada hiljemalt oktoobris. Uues struktuuris on lennujaamadel üks ühine juht ning igas lennujaamas nimetatakse vastutav lennujaama käitusjuht. 

Käitusjuht on kohapealse meeskonna juht, kes igapäevaselt jätkab oma seniste tööülesannete täitmist ning vastutab lennujaama reisijate heaolu ja lennuvälja töös hoidmise eest.

Tartu, Pärnu, Kuressaare ja Kärdla lennujaamas töötab kokku 64 inimest. Lennujaamad teenindasid 2018. aastal kokku veidi üle 60 000 reisija (2% kogu reisijate arvust): Tartus 26 092, Kuressaares 23 166, Kärdlas 9943 ja Pärnus 920 reisijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles