Helina Menningu metsistunud ilu kunstistuudios

Saarte Hääl
Copy
Helina Menning.
Helina Menning. Foto: https://herdesart.eu/

Saaremaa kunstistuudio galeriis on avatud Helina Menningu maalinäitus “Metsistunud ilu”, mille keskmes on naine oma ilu, valu ja võluga.

Maalitehnika on oma olemuselt faktuurne, robustne ja veidi metsik. Nii on need mõlemad aspektid osas maalides omavahel integreerunud. Kui figuratiivne pool annab edasi ilu, graatsiat ja erinevat emotsiooni, siis maali n-ö taust püüab vaatajani tuua nii sügavust kui ka müstilisust. Sellest kooslusest sünnib omaette lugu, tervik.

Autori enda sõnul segunevad tema loomingulises eneseväljenduses sisearhitektuuri, disaini ja maalikunsti distsipliinid. “Maalimine on minu jaoks vajadus ja impulsi selleks annavad eeskätt eriilmelised sisekujunduslahendused, kuid mitte alati. Maalima ajendavad mind ka sisemised tunded, ümbritsev looduspilt või lihtsalt nähtu ja kogetu.”

Menningu stiilieelistuseks on enamasti abstraktne stiil, mis annab vabaduse ja motiivi värvi, vormi ja kompositsiooni osas. Kokku võivad sulanduda ka abstraktne ja figuratiivne maalikiri või abstraktne seotud realistliku stiiliga. “Pean oma kunstis oluliseks, kui saan enda loomingu vaatajale või selle soetajale pakkuda nii visuaalset kui ka emotsionaalset positiivset naudingut,” märkis Menning.

Helina Menningu maalinäitus jääb avatuks 7. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles