Digiregistratuur alustab ka Kuressaares

Karoliina Tammel
Copy
Eesti 14–18-aastaste noorte seas läbi viidud küsitlusest selgus, et nende arvates on digikanalites suhtlemine lihtsam ja efektiivsem, kui näost näkku kommunikeerimine.
Eesti 14–18-aastaste noorte seas läbi viidud küsitlusest selgus, et nende arvates on digikanalites suhtlemine lihtsam ja efektiivsem, kui näost näkku kommunikeerimine. Foto: unsplash.com

Aasta alguses käivitati üleriigiline digiregistratuur, mille võttis raviasutustest esimesena kasutusele Põhja-Eesti regionaalhaigla. Nüüd saab ka Kuressaare haigla eriarstide vastuvõtule broneerida vastuvõtuaega riiklikus patsiendiportaalis digilugu.ee

Kuressaare haigla ambulatoorse ravi ja diagnostikakliiniku vastutav õde Imbi Jäe sõnas, et digiregistratuur on praegu siiski veel katsetamisjärgus, aga kohe peaks selle päris toimima saama. 

"Kohapeal olevate arstide graafik avaldatakse pikaajalisemalt, aga külalisarstidele on graafik avatud kuu aega ette, mitte rohkem. Siiski ei saa ka siis kõikide arstide juurde aegu broneerida, sest seal on mitmed erisused. Registratuuriga oleme püüdnud neid siduda juba kolm nädalat," rääkis Jäe.

Segadused võivad tekkida aegadega, kuivõrd protseduuri- ja vastuvõtuajad on erinevad. "Inimesed ei pruugi aru saada, et kui kopsuarsti juures on uneapnoega patsiendid, siis uneapnoe on eraldi arvestuses, sest nende patsientide vastuvõtt kestab tund aega, teistel patsientidel pool tundi," selgitas Jäe. Ka silmasüstidele ei saa tavapäraselt moel registreerida, neid on võimalik valida eraldi.

Jäe sõnul on digiregistratuuri juba palju uuritud, otsitud ja vaadatud. "Tihtipeale on need nooremad inimesed. Ma usun, et umbes kahe-kolme nädala pärast peaks see hakkama nii hästi toimima, et süsteem muutub kõigile arusaadavaks."

Üleriigiline digiregistratuur on veebirakendus riiklikus patsiendiportaalis www.digilugu.ee, kus inimene saab ühes vaates broneerida, muuta ja tühistada eriarsti esmaseid vastuvõtuaegu kõikides lahendusega liidetud raviasutustes. 

See annab patsiendile valikuvabaduse broneerida arsti vastuvõtuajad ühest kohast, ilma et ta peaks helistama erinevatesse raviasutustesse või kasutama raviasutuse enda vastuvõtuaegade broneerimise keskkonda. 

Samas on soovijatel endiselt võimalik broneerida vastuvõtuaegu ka telefoni teel või haigla registratuuris kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles