Suurperede lastele koguti üle 3000 koolitarbe

Karoliina Tammel
Copy
Värvipliiatsid.
Värvipliiatsid. Foto: unsplash.com

15.–18. augustil kogusid vabatahtlikud koostöös Saaremaa lasterikaste perede ühendusega Saare Selveris suurperede lastele koolitarbeid. 

Kuigi üle-eestiline annetuskampaania “Lapsed kooli” tähistas tänavu oma kümnendat juubeliaastat, liitus Saaremaa kampaaniaga alles 2015. aastal. Ühenduse juhatuse esimees Triinu Sink tõdes, et tänavune kampaania läks igati korda. “Inimesed olid väga altid annetama. Nelja päevaga kogusime 3305 ühikut koolitarbeid, enamiku neist moodustasid vihikud-kaustikud ning värvi- ja viltpliiatsid,” rääkis Sink. 

Kampaaniale on igal aastal õla alla pannud ka Lions-klubi, tänu kellele saavad Saaremaa lasterikaste perede lapsed sel aastal 15 koolikotti. Singi sõnul on inimesed aastate jooksul üha rohkem annetama hakanud, kuigi tänavu oli annetusi mõnevõrra vähem kui mullu. “Võib-olla mõjutas ka see, et sel aastal toimus kampaania nädal aega hiljem kui eelmistel aastatel,” sõnas Sink. 

Saaremaa lasterikaste perede ühendusse kuulub kokku üle 110 pere, koolitarbeid soovis saada 59 peret, kelle vahel annetatud asjad jagamisele lähevad. “Lapsed kooli” kampaania juubeli puhul võtavad sellest esmakordselt osa ka Tartu ja Tallinna kaubamaja, kes koguvad annetusi koguni 1. augustist 7. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles