Noored tuletõrjesportlased Eesti tipus

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Tuletõrjesport. Foto on illustreeriv.
Tuletõrjesport. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Saaremaa noored tuletõrjesportlased teenisid Türil toimunud Eesti esivõistlustel neli esikolmikukohta. Orissaare gümnaasium võitis 8. klasside arvestuses ja samas arvestuses oli Leisi kool kolmas. 

11. klasside arvestuses oli Orissaare teine ja esmakordselt võistlustel osalenud Kuressaare ametikooli võistkond kolmas. Nooremate klasside arvestuses oli 23 võistkonda ja vanemate seas kümme.

Võisteldi kõikvõimalike pritsumeestele omaste takistustega teatejooksus ja mootorpumbaga hargnemise harjutuses.

Saarlasi juhendas kõikides koolides Orissaare komando pealik Peeter Rumm. Leisis oli talle abiks Silvar Mehik ja linnas Kätlin Poopuu.

"Trenn, trenn ja trenn!" vastas Peeter Rumm Saarte Hääle küsimuse peale, mis nii heade tulemuste taga on. Tema on enda sõnul lastega väga rahul, eriti arvestades lühikest harjutamise aega ja kasinaid tingimusi.

Rumm tõi näiteks, et kui teatejooksus on torniharjutus, siis Saaremaal ühtegi sellist torni ei ole. Raskusi oli ka mitme teise elemendi trenniks sobivate tingimustega. "Aga kui on kuulekad lapsed, kes panevad õpetuse kõrva taha ja teavad, mida nad tegema peavad, siis tuleb ka tulemus," lisas Rumm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles