Minister Aas käskis lennuhankesse lisada lennuki vanuse

Saarte Hääl
Copy
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas.
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas. Foto: Eero Vabamägi

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas tegi maanteeametile ettepaneku lisada Tallinna–Kuressaare lennuliini hankesse kvaliteeditingimusena lennuki maksimaalne vanus, kirjutab ERR.

Saaremaa vallavanem Madis Kallas märkis Aasale saadetud pöördumises, et Tallinna–Kuressaare lennuliini hanke tingimustes peaks sätestama lennuki vanust puudutava kriteeriumi, kuna üle 20 aasta vanuste lennukitega polevat lennuühenduses olulist kvaliteedihüpet võimalik saavutada.

"Mitmed Saaremaa ettevõtjad on vanust puudutava kriteeriumi väljajätmise osas näidanud üles nördimust. Ka Saaremaa vallavalitsus kui kohaliku kogukonna esindaja leiab, et hanketingimuste selline muudatus ei võimalda saavutada kvaliteetset lennuühendust Saaremaa ja Tallinna vahel," kirjutas Kallas.

Aas ütles reedel ERR-ile, et on sellega nõus: "Uuem lennuk võimaldab paremini kinni pidada lennugraafikust, on ilmastikukindlam ja reisijatele mugavam. Nagu nägime rongide ja laevadega, siis kvaliteetsem teenus kasvatab ka reisijate hulka," märkis Aas.

Maanteeamet läks septembri keskel Tallinna–Kuressaare lennuhankega kolmandale ringile, nelja-aastase lepingu eeldatav maksumus on 16,8 miljonit eurot.

Uues riigihankes jättis maanteeamet hanketingimustest välja aga lennuki vanust puudutava kriteeriumi. 

See valmistab suurt pettumust Nordica tütarfirmale Regional Jetile. Selle uued, kuid kallimad lennukid võivad jääda hankel üldse mängust välja, küll aga sobivad uued hanketingimused Leedu firmale Transaviabaltica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles