JUHTKIRI: Palju õnne, õpetaja!

Saarte Hääl
Copy
Ilusat õpetejate päeva!
Ilusat õpetejate päeva! Foto: www.freepik.com

Kes on hea õpetaja? Inimene, kes on selle ameti valinud kutsumusest ja teeb oma tööd pühendunult. Kelle jaoks see ei ole üksnes võimalus leib lauale saada. Pole ju õpetajatöö sugugi kõige kergem amet. Kus õhtul tõmbad ukse enda järel kinni ja pühid kooliga seotud mõtted peast. Kuidas sa siis pühid, kui homseks tuleb läbi lugeda mitukümmend kirjandit või vaadata üle sama palju kontrolltöid. Kui e-kool ootab täitmist ja tunnid ettevalmistamist. Koerustükke harrastavate laste vanematega tuleks samuti vestelda.

Õpetajaks hakkamiseks olevat vähemalt kolm head põhjust: juuni, juuli ja august. Tegelikult see suvevaheaeg ikka nii pikk ei ole. Kuigi õpetajad on selle kuhjaga ära teeninud.

Täna, 5. oktoobril on õpetajate päev. Kuna tänavu juhtus see tärmin laupäevale, tähistasid paljud koolid õpetajate päeva juba eile. Igas koolis on omad traditsioonid, ent õpetajate päeva tähistamise mõte on ikka selles, et anda asjaosalistele võimalus korraks rutiinist välja pääseda.

Selliseid päevi, kus õpetajad end eriliste ja väärtustatuina tunneksid, võiks olla palju rohkem. Eks see ole meie kõigi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles