Saaremaa ettevõtjad said oma ärikasvu projekti

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Raha.
Raha. Foto: pxhere.com

Saarte koostöökogu ja Saare arenduskeskus lükkasid käima ühisprojekti aitamaks Saaremaa ettevõtetel kasvada.

Arenduskeskuse juhataja Rainer Paenurga sõnul on kohalike ettevõtete jaoks tegemist unikaalse toetusprojektiga. "See on omamoodi kiirendi, mille käigus teeb ettevõtja läbi just temale olulise ärikasvu tsükli," selgitas Paenurk.

Projekti vajadus selgus Saarte koostöökogu poolt Saaremaa EHTSA märgi kandjate seas tehtud küsitluse tulemusel ja Saare arenduskeskuse konsulteerimisprotsesside käigus saadud otsesest ettevõtjate tagasisidest. "Tihtilugu on ettevõtetel järgmiseks arenguhüppeks vaja ühte pisikest tõuget, kuid selleks puudub aeg, teadmine või pädev eksperthinnang," tähendas Paenurk.

Arenguhüppeks võib olla näiteks veebilehe optimeerimine, turundusplaani koostamine, veebipoe loomine, pakendidisain, erinevate EU tootemärgiste sertifitseerimisprotsess, eksportturgude määratlemine jpm. Tähelepanu keskmesse seatakse tema sõnul ettevõtja individuaalne vajadus, mis pole seotud konkreetse valdkonna või üleriiklike toetusmeetmete kitsaste raamidega.

"Tegemist on kaheaastase projektiga, mille praegu käivas etapis kaardistame online-küsimustiku abil ettevõtjate juurprobleeme, et teha juba novembri alguses valik neist, kes projekti pääsevad," sõnas Paenurk. Seejärel pannakse probleemide lahendamiseks kokku ekspertide tiim. "Kutsun siinkohal üles kõiki arengu- ja laienemissooviga Saaremaa ettevõtjaid ees.ehtne.ee lehel online-küsimustikku täitma ja projektist osa võtma." Osalejatel lasub seejuures ka omafinantseeringu kohustus.

EES-projekti rahastatakse kahest allikast: LEADER-meetmest 3 ja projektis osalejate omafinantseeringust. Projekti eelarve on kokku 146 000 eurot, millest toetuse osa moodustab 99 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles