Saarlane arvab: praamitoit pole kohustuslik

Saarte Hääl
Copy
Foto: Andrus Peegel

Saarlase Heiki Hanso parvlaeva puhvetis kogetud hinnašoki uudis kogus Saarte Hääle FB-lehe kommentaariumis kümneid arvamusi.

Kert Lepp: 10-eurone praad pole just teab mis ulmehind, vaid suhteliselt odavamate kanti.

Tiina Nurmik: Isegi Tallinnas ja peaaegu kesklinnas on kohti, kust saab poole odavamalt.

Marion Selberg: Selle lõpphinna sees on kalkuleeritud koha rent, toormaterjal, töötaja palk, elekter, vesi, kindlustused jne. Ükski toitlustaja ei taha miinusesse jääda ja kasumit teenitakse jookide, mitte söökide pealt.

Pildilt on näha, et taldrikul on vähemalt 200 grammi puhast liha. Arvutage kilohind ja palju kasumit ainult lihalt on, lisage kartuli hind ja juurviljad. Restoranipidaja laeval saab maksimaalselt ühe euro portsu pealt kasumit, sest ta ei serveeri toitu papptaldrikul, vaid portselanil.

9 EUROT JA 21 SENTI: Kui Heiki Hanso ports maksis veidi alla 10 euro, siis toitlustaja sõnul küsitakse keskmise portsu eest umbes neli eurot.
9 EUROT JA 21 SENTI: Kui Heiki Hanso ports maksis veidi alla 10 euro, siis toitlustaja sõnul küsitakse keskmise portsu eest umbes neli eurot. Foto: Heiki Hanso

Tiit Reinart: Kühveldas endale kilo liha kokku ja nüüd imestab? Üldjuhul on kombeks enne, kui mingit kaupa või teenust tarbima hakata, veidike hinnapoliitikaga tutvuda. 

Dei Ro: Uus süsteem on hea. Tõsta, mida tahad. Ei pea üldse tuhlist võtma. Söö kasvõi ainult liha. Või kana. Või hoopis hunnik viinereid. Igaüks saab valida oma maitsele.

Külle Andreas: Hind hinnaks, kuid eelmise firma toit oli oluliselt parem. Praeguse firmaga korra kogemata ostsin (ei teadnud, et firma vahetus), rohkem ei taha. Olgu või tasuta.

Els-Maris Mets: Ostsin lapsele friikad ja need olid nii soolased ja jäidki söömata. 

Indrek Kelder: Hinna ja kvaliteedi suhe on vale. Korralik kartul üksi on 100 g, paar tükki neid ikka tahaks, lihatükk ka alla 150 g oleks piinlik, lisaks veidi sousti, salatit ka ja ongi pool kilo täis. 

Näljasem võtab veel rohkem. 

Kaido Kaunissaar: Klassikaliselt on portsu kaal 580 g (200 g lisand, 160 g liha, 70 g kastet, 150 g salatit), tema sai aga 628 g 9 € eest. Normaalse hinnaga sai. 

See sama hea jutt, kui purjus mees ütleb, et ainult linnunoka täie võtsin, luksatab ja ütleb "pelikan on ka lind".

Koidu Hõbelaid: Seni, kuni rahvas ostab nende hindadega, võib hindu ka hoida. Sõidan tihti Saaremaale ja nagu rahvas laeva peale saab, on kohe kohvikus hiiglaslik järjekord. Kas tõesti ei suudeta 30 minutit söömata olla?

Peeter Kukk: Mis mõttes 30 minutit? Kas pärast praamisõitu pargid auto kai äärde ja oledki kodus? 

Vahel on kiire päev, pole jõudnud süüa ja sõidad näiteks Kuressaarest Tartusse, hakkad siis poole tee peal söögikohta otsima, tellima ja ootama? Praami peal on nagunii sunnitud peatus.

Tony Lindret: Ei pea kannatama, kui pakutakse, siis miks mitte süüa. 

Rauno Oidekivi: Söömine pole ju kohustuslik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles