Vallavanem lubab soojafirma tulevikku arutada avalikult

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Saaremaa endine vallavanem Madis Kallas
Saaremaa endine vallavanem Madis Kallas Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus teatas vastuseks korteriühistute liidu pöördumisele, et Kuressaare Soojuse tulevikku puudutavatesse aruteludesse kaasatakse kindlasti kõik huvigrupid.

Vallavanem Madis Kallas teatas liidule, et Kuressaare Soojus on 100 protsenti Saaremaa vallale kuuluv ettevõte ja kõik otsused võimalike arengusuundade osas saab teha üksnes Saaremaa vallavolikogu.

“Antud hetkel ei ole AS-i Kuressaare Soojus tulevikku puudutavate otsuste osas volikogu tasandil avatud mingeid arutelusid. Kõik arutelud seisavad võimalike tulevikusuundade, millest üks võib ülejäänud Eesti praktikale tuginedes olla tõesti ka müük, osas ees mitte varem kui paari kuu pärast,” märkis ta.   

Praegu valmistab vallavalitsus ette soojafirma tegeliku väärtuse hindamist. Kuidas pärast hinnangute saamist edasi minnakse, sõltub Kallase sõnul üksnes volikogust ja kindlasti kaasatakse siis ka seotud huvigruppe. “Saaremaa vallavalitsuse esindajad on alati valmis tulema ka korteriühistute juhtide koosolekule ja rääkima vahetult kaugkütte valdkonna võimalikest arengutest,” kinnitas ta.

Ühistud: vald on parim omanik

Eesti korteriühistute liit saatis septembri lõpus vallavalitsusele pöördumise, milles viitas, et Kuressaare korteriühistud on mures AS-i Kuressaare Soojus võimaliku müügi pärast. Kuressaare korteriühistud leiavad, et Kuressaare odav soojus on olnud üks linna arengu positiivseid tegureid, seda eelist ei tohiks võimaliku müügi korral maha mängida.

Pöördujad märgivad, et Kuressaare Soojus on hästi väljaarendatud ja eeskujulikult juhitud ettevõte, mis lisaks soojatootmisele haldab linna tänavavalgustusvõrku ja teenindab maapiirkonna katlamaju. “Kuressaare Soojuses toimub pidev arendustegevus ja ettevõte on korteriühistutele stabiilne partner. Kuressaare ja ka Saaremaa korteriühistud on AS-i Kuressaare Soojus peamised kliendid, seega puudutab korteriühistuid ning nendes elavaid elanikke väga selgelt kõik AS-i Kuressaare Soojus müügiga seonduv. Soojahind on Eesti üks soodsamaid. Võimaliku müügi korral puudub korteriühistutel kindlus tuleviku soojahinna hinnakujunduse osas.

Avaldame väga selget seisukohta, et Saaremaa vald omavalitsusüksusena on korteriühistutele AS-i Kuressaare Soojus omanikuna usaldusväärsem, kui seda on mistahes eraomanik,” öeldakse pöördumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles