JUHTKIRI: Põrgu paradiisisaarel

Saarte Hääl
Copy
Päästetööd.
Päästetööd. Foto: Politsei-ja Piirivalveamet / Facebook

Hingedepäev saab edaspidi vähemalt seitsme inimese jaoks uue tähenduse. Nemad pääsesid eluga Viirelaiu lähistel juhtunud paadiõnnetusest. Just nimelt pääsesid eluga. Sellistel juhtumitel ei ole vabanduseks see, et vesi on madal või kallas paistab. Päästevest päästab elusid. Neil inimestel päästeveste seljas ei olnud.

Päästevest ei ole kohustuslik, aga selle kandmine on elementaarne. Laeva kapten peaks olema reisijatele eeskujuks. Isegi kui talle meeldib surmaga pimesikku mängida – tehku seda üksi. Teiste eludega  mängimine on lubamatu ja häbiks igale merega seotud inimesele.

See juhtum on õpetuseks ka reisijatele. Ehk tõesti oli tegu maarottidega, kes tihti merele ei satu, kuid tänapäeva infoväljas peaks olema juba pähe kulunud, et merele minnes peab vest seljas olema. Võõrasse autosse istudes pannakse ka turvavöö kinni, ilma et autojuht seda ekstra paluks. Elementaarne. Kui paadis vesti ei ole, tuleb seda küsida.

Viirelaid reklaamib ennast kui paradiisisaart. Laupäeval oli seal pigem põrgu. See kõik oleks võinud olla olemata, kui ei oleks võetud asjatuid riske. Seekord meri andestas. Järgmine kord enam ei pruugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles