Baltic Workboats lõi käed USA laevaehitajaga

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Nasva Baltic Workboats
Nasva Baltic Workboats Foto: Irina Mägi

Nasval tegutsev laevaehitaja Baltic Workboats (BWB) alustas koostööd USA-s Maine’is asuva Lyman-Morse Boatbuilding’uga. See koostöö viib kogu siinse tooteportfelli ka USA-sse, et neid saaks toota ka seal kohapeal.

Baltic Workboatsi juht Margus Vanaselja.
Baltic Workboatsi juht Margus Vanaselja. Foto: SH

Alates aastast 1978 on Lyman-Morse ehitanud enam kui 110 merealust, mille hulgas on nii alumiiniumist tööpaate kui ka kõrgtasemel võistlusjahtlaevu. "Nende kogemused niivõrd erinevate materjalidega avavad meile täiesti uued võimalused meie laevade ehituseks," rääkis Baltic Workboatsi juht Margus Vanaselja.

Lyman-Morse omandas 2003. aastal Maine’is 15 000-ruutmeetrisel pinnal asuva metallitööstuse, mille sisustas kõige uuema tootmistehnikaga. Seal hakkavadki esmajoones valmima kõik BWB Ameerikas ehitatavad laevad. "See on meie jaoks väga põnev väljakutse," kinnitas ka Drew Lyman, sealse ettevõtte president. "Olen BWB toodangust lummatud," nentis ta.

Nasval tegutseva laevaehitaja sisenemisest USA turule on kirjutatud varemgi. Aastal 2017 soetasid saarlased endale Floridas ka tehase, kus laevu toota. Lähemalt tootma hakkamisest ühes Lyman-Morse’iga ettevõtte juht siiski veel rääkida ei soovinud. "Tegemist on eelkokkuleppega. Võib-olla jõuame lepinguni aasta lõpuks, siis kommenteerime," lubas Margus Vanaselja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles