Vallavõimud keelduvad elektrivõlglase kaladest

Copy
Priit Lulla, kalakasvataja.
Priit Lulla, kalakasvataja. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus ei ole nõus võtma enda ülalpidamisele Pöide kandi kalakasvataja AquaMyk OÜ 100 000 forelli.

"Meie soov on, et ettevõtja lahendaks tekkinud olukorra Eesti Energiaga iseseisvalt," ütles Saarte Häälele Saaremaa vallasekretär Liis Juulik. Ta lisas, et Eesti Energiale vallavalitsus esialgu ametlikult vastata ei plaani.

Eesti Energia juristide väitel peaks vallavalitsus kalad endale võtma, sest nende omanikfirma on elektrivõlglane ja voolu väljalülitamise korral surevad kalad üsna pea. Vallavalitsuse hinnangul peaks aga Eesti Energia käituma maksejõuetust kahtlustades nii, nagu seadus ette näeb ehk pöörduma pankrotiavaldusega kohtusse.

AquaMyk OÜ Kanissaare kalakasvanduse tegevjuhi Priit Lulla sõnul suudab ta küll praegu elektri eest jooksvalt maksta, kuid võla lõplikuks tasumiseks müügitulust ei piisa ning võlgnevus kasvab. "Pole muud kui oodata paremaid aegu," sõnas Priit Lulla.

Lulla ütles, et kalandusettevõtte M.V.Wool vääriskalast avastatud listeeriabakter ja teema pidev käsitlemine meedias vähendas Eestis kala tarbimist 15 protsenti. Vääriskala müüakse suure allahindlusega, mis mõjutab ka Kanissaare kalakasvanduse käivet, kinnitas Lulla.

Saarte Hääle andmetel on ettevõttel käimas ka otsingud võimaliku investori leidmiseks. 

"Oleme ettevõttega praktiliselt igapäevaselt ühenduses ja juhul, kui Eesti Energiaga läbirääkimised nurjuvad, on vallavalitsus valmis operatiivselt koostöös veterinaar- ja toiduametiga võimalikke lahendusi arutama," sõnas Liis Juulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles