ÜLESKUTSE: Kihelkonna talvelaulupidu kutsub kaasa juubeldama

Saarte Hääl
Copy
Kihelkonna talvelaulupidu 2018.
Kihelkonna talvelaulupidu 2018. Foto: MARGUS MULD /ERR

Sain kord healt sõbralt Rootsist jõulutervituse, kuhu oli kirjutatud "Juba poole aasta pärast on jaanipäev!". Kõleda detsembrikuu õhtupooliku tegi see sõnum kohe soojaks ja hubaseks.

Tänavu suvel toimus Tallinnas imeline juubelilaulu- ja tantsupidu. Tohutud rahvamassid tulid kokku, nii et kõik pealtvaatajad ei mahtunud isegi lauluväljakule ära. Paljudel osalejatel ja ka televiisori kaudu pidu jälginutel on sellest pidupäevast siiani soojad mälestused.

Lugesin kunagi, et kui panna kaks kitarri kõrvuti ja tõmmata ühel üks keel helisema, siis hakkab ka teise kitarri sama keel kaasa helisema. Küllap on samamoodi ka inimeste hingekeeltega. Kaunis muusika puudutab meid seesmiselt, oleme Looja poolt suhteliselt samasse helistikku häälestatud ning kaunis lauluviis paneb meid kaasa laulma.

Reede õhtul toimub juubelilaulupidu Kihelkonnal, kümnes talvelaulupidu. Kohale on lubanud tulla üle kümne laulukoori. 18.45 suundume rongkäigus rahvamaja juurest laululavale, kus talvelaulupidu kell 19 avatuks kuulutatakse ning lauldakse esimesed laulud. Seejärel suundume kiriku poole, et jõuluootuse pühakojas kell 19.30 väike kontsert teha, mille lõpetame Tõnis Mägi lauluga "Palve".

Kirikust tulles saab rahvamajas veidi sõrmi ja varbaid soojendada ning kell 20.30 algab kontsert rahvamajas, kus koorid kordamööda oma laule esitavad.

Kihelkonna talvelaulupidu sai alguse noorukese Kihelkonna segakoori esimesel sünnipäeval ning nüüdseks on kooril kümme aastat ühislaulmist täis saanud. Tundub, et muusikaline pinnas on Kihelkonna kandis viljakas olnud ja tublisid külvajaid jagunud läbi aegade. Oleme koorina tänulikud oma tublile dirigendile Imbi Kolgale, kes on koori koos hoidnud, ning mõne lahkuja asemele on tulnud üha uued ja uued lauljad. Nende kümne aasta jooksul on lisaks laulmisele üheskoos ette võetud veel mõndagi põnevat.

Tänavuseks juubelipeoks on Kihelkonna mail elav kitarrilegend ja hinnatud muusikapedagoog Tiit Paulus kirjutanud kooriseade ühele armsale laulule, mis Kihelkonna segakoori poolt esiettekandele tuleb. Oleme Tiit Paulusele selle eest ääretult tänulikud.

Lisaks kooridele ootame külla põnevat üllatusesinejat ning õhtupoole on soovijatel võimalus ka tantsu keerutada.

Tere tulemast reede õhtul Kihelkonnale, et lasta oma hingekeeltel kaasa heliseda ühiste armsate lauludega, kogeda pühalikku muusikalist palvehetke kirikus ning tunda rõõmu koos muusikasõpradega hubases rahvamajas!

Rene Reinsoo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles