Kuressaare haigla sai uue kiirabiauto

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Uuel ja kaasaegsel kiirabiautol on lisaks uuele disainile ka uut tüüpi pardaarvutid, raadiojaamad, vilkuri- ja helisignaalisüsteemid.

Mugavust ja mobiilsust pakub ka uue auto ümberpööratav kaassõitjatool ning auto salong on varustatud uutmoodi tuledega. Auto peab ära mahutama õe-brigaadijuhi, teise õe, kiirabitehniku, patsiendi ning hulgaliselt varustust: näiteks põhikanderaam, vaakummadrats, lahased luumurdude fikseerimiseks, hapniku manustamise süsteem ja transporditav hapnik, aspiratsioonivahendid, vererõhumõõtjad, elustamiseks vajalikud vahendid, ravimikohver jne. Uues autos kasutatud materjalid ja tehnilised lahendused on kiirabiauto teinud oluliselt kergemaks.

Uus auto on varustatud ka pardakaameraga. Kuressaare haigla kiirabiosakonna vastutav õde Keidi Õispuu nentis, et kiirabi töö nõuab sageli kiiret sündmuspaigale jõudmist, mistõttu ei ole välistatud ka ohtlikud liiklusolukorrad. "Õnneks ei ole meil mingeid tõsiseid vahejuhtumeid olnud, aga isegi vilkuritega kiirabiautot ei pruugi inimesed alati tähele panna," sõnas ta.

Eile sai haigla kiirabibrigaad uue auto sisuga esmakordselt ka lähemalt tutvuda ja uut varustust katsetada. Üks kiirabi seni kasutusel olnud põhiautodest läheb nüüd varuautoks ning praegust varuautot hakatakse kasutama meditsiiniliseks transpordiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles