RETSEPTINURK Sabad, kõrvad, südamed ehk Õigesse sülti kõlbab kõik

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy

Ehkki kena lihatarretist annab teha ka želatiiniga, käib õige sülditegu ikka seajalgadest, koodist ja kõigest muust, mis aitab jõuluroal tarduda.

Ajaloolise purjelaeva Hoppet kapten Pekka Rooväli ütleb, et õige sült olgu õige sült. Laual asetsevad vaagnatel seapea, -jalad, -sabad, -koodid, -põsed, sekka südameid ning head-paremat lammastelt-veistelt. "See tuleb üks ummamuudu laevasült," naerab Pekka.

Lisaks läheb süldi sisse värvilisi porgandeid, peeti, mugulsibulat, küüslauku, pire tšillit ning erinevaid maitsetaimi. Ka Kuressaare läinudaastase jõulukuuse okkaid leidub Pekkal peotäis ning needki pistab ta süldi sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles