JUHTKIRI: Et lapse anne ei läheks raisku

Saarte Hääl
Copy
Kitarrimäng. Foto on illustreeriv.
Kitarrimäng. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Iga laps peaks saama tegeleda huvialadega, mis teda köidavad. Kuulugu see hobi spordi-, muusika-, kunsti- või hoopis mõnda muusse valdkonda.

Et midagi hästi osata, tuleb seda õppida. Koduhoovis palli kõksimisest jääb ilmselt väheks, et osavaks jalgpalluriks saada. Samuti ei pruugi head muusikut tulla lapsest, kes vaid kuulmise järgi ja iseenese tarkusest kitarri plõnnib. Ega piisa lauljakarjäärist unistavale poisile või tüdrukule hääle koolitamiseks üksnes duši all laulmisest.

Laps vajab seda, et tema andeid märgataks ja oskusi arendataks. Kahju, kui anne niisama raisku läheb.

Vahel jääb koolis tegutsevatest tasuta ringidest väheks. Või lihtsalt pole sobivat. Lahenduseks võivad olla tasulised trennid ja huvikoolid. Kui lapsi kasvab peres mitu, võib kõigile huvihariduse pakkumine osutuda keeruliseks. Ka siis, kui peret vähekindlustatute hulka lugeda ei saa. Pahatihti pole ju õppe- või osalustasu ainus laste huviharidusega seotud kulu.

Saaremaa lasterikaste perede ühendus tegi vallavalitsusele ettepaneku toetada kõigi suurte perede laste huviharidust. Omavalitsuse rahakott kipub ikka olema pigem kõhnavõitu, ent vahest tasuks seda ettepanekut siiski kaaluda? Laste ja tuleviku nimel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles