Kuressaare mattus pimedusse (2)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy

Täna õhtu hakul läks suurel osal Kuressaarest elekter ära ning katkestuse põhjust ei ole võimalik Elektrilevist teada saada. Elektrilevi rikkekaart on levist väljas, ent firma teatel võib elektrivarustus taastuda kella 20.45 ajal.

Saatuse irooniana on Kuressaare kesklinnas ainus valgustatud punkt Saaremaa vallavalitsuse ja Saarte Hääle toimetuse kõrval asuv tammepuu. Töömehed on seda juba hommikust saati kaunistanud.

Kadi raadio eetris valitseb vaikus. Eilses tormis murdus Muhu saarel asuvas mastis antenn, mis edastab Kadi levi nii Muhu kui Hiiumaa kuulajatele. Neis paigus on lootust, et antenn saab parandatud hiljemalt homseks. Samuti kadus raadiolevi tänaõhtuse elektrikatkestuse tõttu Aste piirkonnas. 

Täiendatud kell 17.12:

Mõnes linna piirkonnas on elekter tagasi - valgus on nii veetornimaja akendes, Tolli tänaval kui ka Torni tänaval. Samuti on elekter olemas Marientali piirkonnas, Smuulis, Transvaali tänava elanikel ja mõnel pool veel. Samas puudub vool Aste piirkonna majapidamistes.

Täiendatud kell 17.23:

Kell 17.22 taastus elekter korraks Kohtu tänaval, kuid kadus seepeale taas.

Täiendatud kell 17.31:

Saaremaa vallavanem Madis Kallas ütles pärast Elektrilevi kliendihalduriga suhtlemist, et rikke võimalik põhjus võib peituda Tolli tänava alajaamas. Rikkebrigaad taastas tema sõnul esimesena voolu Kuressaare haiglas, järgmiseks prioriteediks on kesklinna voolu taastamine. Kaks korda on mõneks hetkeks elekter kesklinnas tagasi tulnud.

Juhul, kui homse Saarte Hääle trükkimine Printallis peaks lükkuma hilisõhtusse, saavad tellijad lehe reede päevase kandega.

Täiendatud kell 17.37:

Saaremaa vallavalitsuse akendes on taas valgus.

Täiendatud kell 17.42:
Rikete kaardi andmetel on Kuressaares ja Aste piirkonnas katkestusest mõjutatud ca 1500 majapidamist. Saarte Hääle toimetus sai elektri tagasi kell 17.43.

Täiendatud kell 18.25:

Elektrilevi juhtimiskeskuse juht Jüri Klaassen selgitas, et kell 15.35 lülitus Kuressaares esimene liinilõik välja ning sellele järgnes järkjärguline erinevate liinide välja lülitumine, mistõttu osa Kuressaare linnast jäi vooluta.

Kella 17.05-ks õnnestus Elektrilevil vooluühendus suuremale osale klientidest taastada ning tööd jätkuvad, et lähimate tundide jooksul kõigile Kuressaare linna ja Aste asula inimestele vooluühendus taastada.

Kaablite rikke põhjuste kohta on Klaasseni sõnul vara hinnangut anda – selgitustöö käib. Vooluta jäi ligikaudu 3000 klienti ja kella 17.38 paiku oli vooluta veel 1100 Kuressaare linnas ja Astes.

Täiendatud kell 18.33:
Kuressaare linna klientidel vool taastatud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles