Kuressaare Perekodu perevanemaks soovis 20 inimest

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Kuressaare Perekodu juhataja Janne Tamm.
Kuressaare Perekodu juhataja Janne Tamm. Foto: Janek Ojasaar

Kuressaare Perekodu uudsele perevanema töökohale kandideeris üllatuslikult 20 inimest, kellest valiti välja neli. Perekodu juhi Janne Tamme sõnul said tööd kolm perevanemat ja üks asendusperevanem, kes hakkavad nädalaste vahetuste kaupa perekodu laste eest hoolt kandma.

Janne Tamm ütles, et nii suur soovijate hulk tuli talle üllatusena. Konkursi eel Saarte Hääles ilmunud artikkel hakkas tooma telefonikõnesid ja päringuid.

Kandidaadid olid peamiselt Saaremaalt, aga mõni ka mandrilt. Naiskandidaatide kõrval osales ka ka paar meest. Valik tehti pärast mitut vestlusvooru ning kõik valituks osutunud on täis tahtmist seda tööd teha. "Kõik teavad, et see on raske ja vastutusrikas töö," ütles Tamm.

Perekodu juht tunnistas, et uus süsteem nõuab harjumist ka lastelt. Ta oli lastelt küsinud, milline peaks hea perevanem olema. Tore ja hea ning kindlasti oskama hästi süüa teha, kõlas põhiliselt vastuseks.

Janne Tamme sõnul plaaniti üleminekut asendushooldusteenuselt perekesksemale juba ammu. Perevanemad, kes alustavad tööd jaanuaris, hakkavad koos lastega elama tavalist pereelu nädala kaupa, pärast seda on vanematel kaks nädalat vaba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles