Noored kalamehed värvisid endile ise landid

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
ILUS KINK: Fotole jäid Estlanti esindaja Meelis Juhkam (vasakul) ning kalastusringi juhendajad Meelis Hein ja Sander Suurhans (paremal).
ILUS KINK: Fotole jäid Estlanti esindaja Meelis Juhkam (vasakul) ning kalastusringi juhendajad Meelis Hein ja Sander Suurhans (paremal). Foto: Erakogu

Kuressaare gümnaasiumi huvikooli Inspira juures tegutseva kalastusringi lapsed õppisid lisaks kalapüügioskustele eelmisel aastal ka landivalmistamise kunsti.

Kalastusringi juhendaja Sander Suurhans ütles, et suve lõpus käidi landifirmas Estlant esimest korda uudistamas. Ringis osalejad värvisid oma landid ise. Tootja tegi lõppviimistluse ja testis lantide mängu. 

VÄRVIMINE: Kalastusringi noormees Andris Oja endale lanti värvimas.
VÄRVIMINE: Kalastusringi noormees Andris Oja endale lanti värvimas. Foto: Erakogu

Aasta lõpus anti püügivahendid noortele üle. Üllatusena kinkis landitootja Estlant lisaks lantidele veel 300 eurot varustuse täiendamiseks. Suurhansu sõnul on ringis baasvarustus olemas, kuid jooksvalt on alati asju vaja. Ringis käib praegu kaheksa noormeest, kevadel alustati kuuega. 

Juhendaja sõnul ei mahu rohkem lihtsalt autodesse, et kalale sõita. Uued landid lähevad püügile kevadel, kuid Sander Suurhans ise, kes endalegi landi värvis, katsetas oma kätetöö ära teisel jõulupühal. Lant töötas – saagiks sai ta mitu prisket havi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles