Viis keskust saavad uue tänavavalgustuse

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Tänavavalgustus.
Tänavavalgustus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Saaremaa vallavalitsus teeb Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel korda Valjala ja Leisi aleviku ning Mustjala, Iide ja Pärsama küla tänavavalgustuse.

Projekti käigus vahetatakse rekonstrueeritakse 277 valgustuspunkti, vahetatakse  valgustid, vajadusel valgustuspostid, rajatakse õhkkaabelliinide asemele maakaabelliini ja uut õhkkaabelliini. Rekonstrueeritakse liitumiskilpe. Vanad valgustid vahetatakse välja LED valgustite vastu

Valjalas ajakirjanikuga vestelnud Liivi ütles, et alevikuvalgustusel poleks nagu viga, kuid hädasti oleks vaja kõnniteed teelõigule, mis viib kaupluse juurest rahvamaja juurde. 

Kohalik elanik Raimond nentis aga, et osa alevikust on tõesti pime ja uut valgustust oleks vaja küll. "Käi nagu kotis," sõnas ta.

Uuendustöid teevad Connecto Eesti ja OÜ Kagu Elekter. Tööde kogumaksumus on 508 800 eurot, millest vallavalitsus maksab ise 132 288 eurot.

Valla ehitusspetsialist Rait Pitk ütles, et töödega alustatakse kohe pärast lepingu sõlmimist. Esmalt alustatakse projekteerimisega ja ehitustööd lõpevad 30.11.2020.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles