ÜLESKUTSE: Tulge arutlema Kuressaare vanalinna väärtuste üle!

, muinsuskaitseameti Saaremaa nõunik
Copy
Kuressaare.
Kuressaare. Foto: Anette Sannik/Saarte Hääl

Ootame kõiki Kuressaare elanikke osalema linna muinsuskaitseala kaitsekorra koostamise avakoosolekule, arutamaks Kuressaare vanalinna väärtuste üle. 

Lisaks väärtuste kaardistamisele räägime, kuidas ühiselt muinsuskaitseala väärtusi paremini hoida, esile tuua ning mis peaks uues korras olema teistmoodi võrreldes praegusega.

Tutvustame põgusalt kaitsekorra koostamise lähteülesannet, kaitsekorra koostamise protsessi, räägime muinsuskaitseala kujunemisest ja senistest kaitse-eesmärkidest. 

Muinsuskaitseala väärtused avab ka Saaremaa muuseumi fotokogul põhinev ettekanne "Mälestusi Kuressaarest", kus Maret Soorsk ja Tõnu Sepp räägivad Kuressaare kadunud hoonetest ning nende asemele tekkinud uutest ehitistest ja vaadetest.

Jätkame aruteluga sellest, millised on linna olulisemad väärtused ja kuidas neid hoida; kuidas pärandi kaitsmist piirkonna arengu heaks paremini kasutada ning mil moel saaks teha selles tõhusamalt koostööd.

Koosoleku arutelud on sisendiks kaitsekorda koostavale töörühmale. 

Koosolek leiab aset 16. jaanuaril kell 17–20 keskkonnaameti Kuressaare kontori saalis (Tallinna tn 22, sissepääs hoovi poolt). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles