Tõnis Kipperile harrastusteatrite liidu teenetemärk

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Harrastusteatrite liidu teenetemärk.
Harrastusteatrite liidu teenetemärk. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Läinud reedel maakonna kultuuriaasta lõpetamisel oli ka n-ö päevakorraväline tunnustatav – Tõnis Kipper sai kätte Eesti harrastusteatrite liidu (EHL) teenetemärgi.

Tõnis Kipper
Tõnis Kipper Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Autasust anti teada juba mullu septembris harrastusteatrite liidu 30. sünnipäeval, kus Kipper osaleda ei saanud. Nüüd tekkis sobiv hetk ja Saaremaa vallavalitsuse kultuuri- ja spordiosakonna juhataja Aarne Põlluäär sai märgi väärikalt üle anda.

Saare maakonnast on varem märgi pälvinud lavastaja Jaan Urvet (2007), Salme vallateatri juht ja lavastaja Maire Sillavee (2010), Eesti Näitejuhtide Teatritrupi eestvedaja Vendo Peebo, Tornimäe näiteringi lavastaja Ingla Leis ning kooliteatri Kreputlased ja luuleteatri Krevera lavastaja ja teatriõpetaja Rita Ilves (2014). 

EHL annab teenetemärke välja 2007. aastast näitlejatele, lavastajatele, kauaaegsetele koostööpartneritele nii riigi kui ka maakonna tasandil, et tunnustada nende panust harrastusteatrite tegevuse edasiviimisel. Teenetemärgi autor on ARS-i metallikunstnik Andrei Balažov, valutehnikas märgid valmistatakse käsitsi hõbedast prooviga 925.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles