Kohtupidamine Jaan Palu üle jätkub

Kristina Õun
, Reporter
Copy
JAAN PALU end tapmises süüdi ei tunnista. “Ma ei mäleta midagi,” kinnitab mees.
JAAN PALU end tapmises süüdi ei tunnista. “Ma ei mäleta midagi,” kinnitab mees. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare kohtumajas jätkub protsess Jaan Palu üle, keda süüdistatakse pussitamises ja tapmises.

Püüdlused Kuressaare kesklinnas 2018. aasta detsembriööl toimunu kohta  selgust saada ei kandnud prokurör Rainer Amuri kutsutud esimese tunnistaja puhul vilja: noor naine rõhutas kohtu ees korduvalt, et oli tol ööl tugevas alkoholijoobes ega mäleta toimunust suurt midagi. Päeva teises pooles kutsus prokurör tunnistajapinki Kuressaare politseijaoskonna juhi Rainer Antsaare ning politseiniku, kes oli kuritöö-ööl patrullis. 

Prokurör toetub Sulev Kallavuse tapmise süüdistuses videosalvestistele ja mitme ekspertiisi tulemustele. Eile esitas prokurör kohtule täiendavaid dokumente ja tõendeid, teiste seas patrull-lehe, kuhu on kirja pandud politseinike tegevus pussitamiste ööl, ja videosalvestise eksperimendist, et testida Kodulinna lokaali ja stripiklubi Royal turvakaameraid. 

Kui kõik tunnistajad on üle kuulatud, jätkub protsess tõendite esitamise ja kohtulike vaidlustega.

Süüdistuse järgi lõi Jaan Palu 2018. aasta 8. detsembri öösel Kodulinna lokaali ees puhkenud kakluse käigus oma tuttavale esmalt pudeliga vastu pead ning järgnenud 

rüseluse käigus pussitas teda korduvalt liigendnoaga. Pisut hiljem kõrvalklubi juures puhkenud tüli käigus lõi Palu rusikaga näkku ning pussitas seejärel noaga neli korda rindu Sulev Kallavust, kes vigastuste tagajärjel suri. 

Saarte Hääl kirjutas mullu oktoobris, et Jaan Palu tunnistas end küll süüdi relva omamises ja tuttavale mehele Kodulinna lokaali ees eluohtliku kehavigastuse tekitamises, aga mitte Sulev Kallavuse tahtlikus tapmises. "Mul on oma nägemus sellest," ütles Palu toona. Kohtuniku küsimusele, kas Palu end Sulev Kallavuse tapmises või talle kehavigastuste põhjustamises üldse süüdi ei tunnista, vastas Palu: "Tunnistan, aga teatud asjaoludel. Mina seda hetke ei mäleta."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles