Lääne-Saare kogukonnakogu jaguneb kolmeks

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Lääne-Saare kogukonnakogu esimees Kaja Juulik ütles, et reorganiseerimise initsiatiiv on n-ö kahepoolne.
Lääne-Saare kogukonnakogu esimees Kaja Juulik ütles, et reorganiseerimise initsiatiiv on n-ö kahepoolne. Foto: SH

Tuleval nädalal peaks Lääne-Saare kogukonnakogu vormistama ettepaneku oma tegevuse lõpetamiseks ning Kaarma, Kärla ja Lümanda piirkondlike esinduskogude moodustamiseks.

Seisukoht kolme piirkonda esindava kogukonnakogu reorganiseerimiseks kujunes juba läinud aasta novembris. Toona leiti, et enne lõplikku otsustamist on siiski vaja ära kuulata ka kõikide piirkondade esindajate seisukohad.

Detsembris avaldasid kogu ümberkorraldamisele toetust Kaarma inimesed, jaanuaris on teemat arutanud ka Kärla ja Lümanda inimesed, kes samuti soovivad suure kogukonnakogu asemel väiksemat piirkondlikku esinduskogu.

Lääne-Saare kogukonnakogu esimees Kaja Juulik ütles, et reorganiseerimise initsiatiiv on n-ö kahepoolne. Seda soovivad Kaarma, Kärla ja Lümanda kandi inimesed, aga ka vallavalitsus leiab, et nimetatud paigad on tarvis kohalikule võimule lähemale tuua. "Hoogu andis kindlasti otsus Lümandasse ja Kärlale teenuskeskus teha ja ka seal piirkondade peale tagasi minna. Oma on ikka oma ja armas," rääkis Juulik. Ta lisas, et isegi valla naaberpiirkonnad on üksteisest siiski küllalt erinevad. 

Kui Lääne-Saare kogukonnakogu järgmisel koosolekul oma tegevuse lõpetamise suhtes ühisele nõule saab, on edasine Saaremaa vallavolikogu otsustada.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles