Arstid loodavad surmaavarii põhjustaja tervise paranemist

Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Arstid on andnud lootust, et nädala eest Saaremaal kolme inimese surma põhjustanud mehe tervislik seisund paraneb nii palju, et politsei saab lisaks tunnistajatele võtta ütlused ka mehelt endalt.

Lääne prefekt Kaido Kõplas avalikustas selle fakti eile pressiteate vahendusel, kus politsei korrigeeris varasemat teavet surmaautot juhtinud Andrese alkoholijoobe kohta.

Nimelt mõõdeti kolme inimese surma põhjustanud roolijoodiku joobeks poole vähem, kui näitas esialgne Kuressaare haiglas tehtud vereproov.

Pühapäeval ütles Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi ETV saates "Aktuaalne kaamera", et Audit juhtinud mehe verest leiti esialgsel mõõtmisel 3,7 promilli. Eile teatas politsei, et Kuressaare haiglas mõõdeti umbes tund pärast õnnetust juhi veres alkoholisisalduseks 3,51 promilli.

"Kohtuekspertiisi ja kriminalistika keskuses tehtud ekspertiisi tulemuseks oli 1,82 promilli, kuna see põhineb kuriteost kolm tundi hiljem võetud proovil," selgitas politsei pressiesindaja.

Kaido Kõplase sõnul on mõlemad analüüsi vastused kriminaalmenetluses oluliseks informatsiooniks.

"Jätkame kolme inimese surmaga lõppenud raske kuriteo asjaolude uurimist," lisas politseiprefekt. "Juhi joobe kõrval on tähtis teha selgeks ka kõik muud kuriteo tehiolud ning sellega praegu tegeleme."

Kuriteo põhjustest saab aga politseile rääkida ainult Audit roolinud Andres ise. Kui ta on oma tervisliku seisundi poolest selleks võimeline, saab teda kuriteo eest ka vastutama panna ehk kohtu alla anda.

Politseijuht Elmar Vaher ütles nädala alguses ETV saates "Esimene stuudio", et õnnetuse põhjustanud juht oli autoga sõitnud juba sama päeva hommikul.

Vaher rääkis, et politseile on teada, kus surmasõitu teinud Andres oli olnud ja kust tuli. Politseijuhi sõnul on teada ka see, et sama päeva hommikul oli Reinart sõpradele saatnud pildi koos küsimusega: "Kuidas ma siia sain?" Vaheri sõnul viitab see ja kõik mehe varasemad joobes sõitmised, et tegu ei olnud juhusega.

"Tegemist pole juhusega, vaid sündmusega, kus on leidnud aset kuritegu – inimesed on surnud. Ma võtaksin selle kokku selliselt, et kokku kolm inimest said surma, nende hulgas üheksa kuu vanune laps, sellepärast, et 34-aastasele mehele meeldib purjus peaga kihutada," rääkis Elmar Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles