Saare Yachts ja Alunaut osalevad maailmamessil

Saarte Hääl
Copy
MÜÜGITÖÖ: Alunaudi juht Mark Muru räägib huvilisele oma toodangust.
MÜÜGITÖÖ: Alunaudi juht Mark Muru räägib huvilisele oma toodangust. Foto: EAS

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus viis Eesti ettevõtted Düsseldorfi maailma juhtivale paadi- ja veespordimessile Boot, mis kestab selle nädala lõpuni. Eesti väljapanekul osaleb üheksa ettevõtet, nende seas ka Alunaut ja Saare Yachts Saaremaalt.

"Meie ettevõtted püüdlevad väärtusahelas kõrgema lisandväärtuse saavutamise poole," ütles Eesti meretööstuse liidu juhatuse liige Anni Hartikainen. Ta märkis, et Eestis on välja arenenud üksteist toetav ja selge sihiseadega meretööstuse kogukond, kes on oma tööga saavutanud Eestile tunnustuse uuendusliku ja usaldusväärse koostööpartnerina.

Eesti tähtsaimad sihtturud paadiehituses ongi Rootsi ja Saksamaa. "Just messil Boot saame esitleda oma parimat kvaliteeti kogu ülejäänud maailmale," kinnitas Hartikainen.

Saare Yachts´i omaniku Thomas Nielseni sõnul on Düsseldorfi mess nii nende ettevõtte kui ka kogu Euroopa väikelaevaehituse sektori jaoks aasta keskne turundussündmus. "Eesti ühisstend on andnud meile võimaluse osaleda sellel messil kahe jahiga," sõnas Nielsen. "Seeläbi saime elulise tähtsusega kasvuvõimaluse. Oma jahtlaevadega esitleme Eestit innovatiivsete ja funktsionaalsete lahenduste pakkujana."

Boot Düsseldorf on Euroopa suurim veespordi- ja paadimess, mis toimub 51. korda. Messil on koos nii tootjad, tarnijad kui ka ajakirjanikud, investorid ja samuti palju lõpptarbijaid. Eelmisel aastal osales messil ligi 2000 eksponenti kokku 74 riigist, külastajaid oli ligi 248 000 inimest 118 riigist.

Eesti ühisstendide korraldamist rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles