Turismiauhindadele kandideerivad Hoppet ja Karmen Paju

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Purjelaeva reederi Pekka Rooväli sõnul on suur asi, et selline objekt n-ö maailma äärelt nominendiks valitakse. "Teeme asja autentselt ja hingega," ütles Rooväli.
Purjelaeva reederi Pekka Rooväli sõnul on suur asi, et selline objekt n-ö maailma äärelt nominendiks valitakse. "Teeme asja autentselt ja hingega," ütles Rooväli. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Aasta turismiobjekti auhinnale kandideerib tänavu Kuressaare sadamas ankrus olev ajalooline purjelaev Hoppet ja aasta turismiedendaja tiitlit püüab Põhja-Eesti Turismi tegevjuht, Saaremaalt pärit Karmen Paju.

Varem pikalt Kuressaare turismiinfokeskust juhtinud Karmen Paju on panustanud turismi arendus- ja turundustegevustesse veerandsada aastat.

Turismiobjekti kategoorias on kandidaadid ka maailmakuulsa fotokunsti keskuse Fotografiska Tallinna galerii, Parvematkade Vigala jõel asuv parveküla ning Tulivee keskus. Turismiedendaja tiitlile kandideerivad peale Karmen Paju ka Telliskivi loomelinnaku asutaja ja tegevjuht Jaanus Juss, Eesti maaturismi ühingu tegevjuht Raili Mengel ning tandem Ott Sarapuu ja Andrus Kõresaar. Võitjad kuulutatakse välja veebruari algul turismimessil Tourest.

Turismifirmade liidu peasekretäri Mariann Luguse sõnul on kandidaatide valik väärikas ning põnevaid ja kütkestavaid turismiatraktsioone leidub igas Eesti nurgas. Eestiaegne purjelaev Hoppet viib elamusmeresõitudele, pakub kontserdielamusi merel ja autentseid rannarahva maitserännakuid laeva kambüüsis.

Purjelaeva reederi Pekka Rooväli sõnul on päris suur asi, et selline objekt nominendiks valitakse n-ö maailma äärelt. „Teeme endiselt asja autentselt ja hingega ning tulemas on ka pönevaid uudiseid,“ ütles Rooväli. Hoppet on tema sõnul eraldiseisva messiboksiga tänavu ka Tourest turismimessil esindatud.

„Viin esmakordselt eraldiseisva „tootena“ ka Abruka saare rahvale tutvumiseks, seda vist pole enne juhtunud ja et seda väikesaart oleks otseselt esindanud,“ tõdes Rooväli, kelle sõnul korraldab Hoppet seda oma initsiatiivil ning kuludega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles