Metsaettevõtja Mäemetsal on üle 200 juriidilise keha

Saarte Hääl
Copy
Raha.
Raha. Foto: pxhere.com

Ühisrahastusplatvormi Crowdestate’i investorid usaldasid skandaalse äritegelase Kristjan Silla kätte 850 000 eurot, aga mees tegi Kastanikodu projekti kinnistutega lubamatuid tehinguid ning kadus seejärel rahaga orbiidilt, kirjutas Äripäev.

Platvorm nõuab nüüd Silla firma pankrotti, et vähemalt mingi raha tagasi saada. Samal ajal toimetab ka Sild ise: ta on teinud tehingu, millega sai projekti uueks omanikuks Saaremaa metsaettevõtja Aivar Mäemets. Mees, kes omab äriregistris üle 200 juriidilise keha, millest enamik on usaldusühingud, ja teenib aastas miljoneid eurosid.

Crowdestate’i juht arvab, et Sild ja Mäemets võivad olla äripartnerid, kes mängisid investoritele ninanipsu andes kokku. Mäemetsa sõnul ei vasta see tõele, ta selgitas, et 2018. aastal sõlmis ta Sillale kuuluva Loo Kodud OÜ-ga võlaõiguslepingu, millega omandas projektis 39 korterit. See tähendab, et ta ei saanud veel nende omanikuks, aga tal oli selleks õigus, kui projekt korda oleks saanud. 

“Kui mõistsin, et Sild arendamisega hakkama ei saa, tegin talle ettepaneku projekt minule müüa. Maksin raha lisaks, võtsin projekti üle,” ütles Mäemets. “Minu investeeringud olid tagatud ja kaitsesin protsessis enda huve. Ma ei saanud lihtsalt pealt vaadata, kuidas minu vara sulab.”

Kogu projekti üle võttes sai Aivar Mäemets endale 280 korteriomandit, mille eest maksis 2,3 miljonit eurot. Mäemetsa sõnul analüüsib ja arvutab ta praegu, kuidas projektiga edasi minna. Üks võimalus on teha projekt valmis maja kaupa või kaasata suurem arendaja, kellega ehitaks korraga valmis kogu projekti. Kindel on, et Mäemets ei kavatse projekti rahastamiseks ühisrahastusest raha kaasata. “Rahastab Kastanikodud OÜ emaettevõte Metskond OÜ või küsin pangast lisa,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles