LUGEJA KÜSIB: Kuidas lõpetada töösuhe, kui töötaja ei allkirjasta dokumente?

Saarte Hääl
Copy
Foto: unsplash.com

Meie ettevõtte töötaja on haiguslehel. Ta saatis meile meili teel teate, et pärast haiguslehe lõppemist ta enam tööle ei tule. Tööandjana oleme sellega nõus, kuid palusime tal tulla kontorisse lepingut lõpetama. Töötaja keeldus sellest. Kuidas me saame temaga töösuhte lõpetada, kui ta ei allkirjasta lõpetamise dokumente?

Vastab Kaire Saarep, tööinspektsiooni ennetusosakonna juhataja:

“Töölepingu seaduse kohaselt saab töösuhte üles öelda kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis, nt e-kirja, kirja, sms-i teel. Suuline ülesütlemine on õigustühine. 

Kui töötaja on saatnud teile kui tööandjale e-kirja, millest on võimalik järeldada, et töötaja soovib töösuhte üles öelda, siis on kirjalikku taasesitamist võimaldava vormi nõue täidetud. Kuna muid vorminõudeid peale kirjaliku taasesitamise võimaldamise pole ülesütlemisavaldusele esitatud, siis on töötaja saatnud teile kehtiva ülesütlemisavalduse. 

Avaldus muutub kehtivaks selle kättesaamisega ehk avaldus kehtib alates hetkest, kui saite töötaja e-kirja kätte. See tähendab, et eraldi töölepingu lõpetamist ei ole tarvis tegema hakata. 

Töösuhe lõpeb avalduse alusel ja avaldusel märgitud töösuhte viimasel päeval teeb tööandja töötamise registrisse selle kohta kande ja kannab üle ka lõpparve.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles