Surmaavarii põhjustamises kahtlustatav võeti vahi alla

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Maanus Masing

Pärnu maakohus rahuldas prokuratuuri taotluse ja võttis Saaremaal 11. jaanuaril purjuspäi kolme hukkunuga avarii põhjustanud mehe vahi alla.

“Vahistamistaotlusega väidab prokuratuur, et olemas on põhjendatud kahtlus selle kohta, et õnnetuse hetkel Audi roolis olnud mees on niisuguse kuriteo toime pannud,” ütles prokurör Rainer Amur.

Andres Reinart
Andres Reinart Foto: Kohtutoimik

Kolmapäeva pärastlõunal haiglast välja saanud 34-aastane Andres Reinart (fotol) peeti kohe kahtlustatavana kinni ning eile vahistas kohus ta esialgu kuni kaheks kuuks.

Mees on kahtlustatavana üle kuulatud, kuid menetluse huvides ei saa tema ütluste sisu, samuti muid kriminaaluurimise käigus tuvastatud asjaolusid enne uurimise lõppu kommenteerida, märkis prokuratuur. Mees on rängast avariist paranenud ja liigub omal jalal.

Traagiline õnnetus juhtus 11. jaanuaril kell 14.47 Kuressaare–Kuivastu maanteel Kaali ristmikul, kus 27-aastane naine alustas Volvo S40-ga vasakpööret Masa–Putla maanteele, kui talle kihutas vasakult küljelt sisse möödasõidule läinud Audi A6 Avant, mida juhtis purjus Andres Reinart.

Volvo juht ja autos kaasreisijana viibinud kaheksa kuu vanune laps ning 58-aastane naine hukkusid, kolmanda, 37-aastase kaasreisija ning Audi juhi viis kiirabi Kuressaare haiglasse.

Kümmekond kilomeetrit enne õnnetuspaika oli patrullbuss fikseerinud Audi kiiruseks 138 km/h. Politseinikud asusid Audit patrullbussiga küll jälitama, kuid kaotasid masina kohe silmist ega jõudnud talle isegi peatumismärguannet anda.

Politseinikud andsid kiiruseületajast teada samal maanteel töötanud teisele patrullile, et nad nende suunas kihutava Audi kinni peaksid. Enne aga jõudis Audi juht üliraske liiklusõnnetuse põhjustada.

Ringkonnaprokurör Rainer Amur
Ringkonnaprokurör Rainer Amur Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“Praeguseks kogutud tõendite põhjal on 11. jaanuari sündmust väga raske õnnetuseks nimetada,” ütles prokurör Rainer Amur. “Kui inimene juhib autot purjus peaga, ületades veel ka kiirust, ja põhjustab mitme inimese hukkumise, pole see mitte õnnetus, vaid liikluskuritegu. Vahistamine on prokuratuuri hinnangul ainus viis kindel olla, et mees uuesti joobeseisundis rooli ei istu või karistuse hirmus pakku ei lähe,” lausus prokurör.

Ta lisas, et prokuratuur ei ole esitanud Reinartile lõplikku süüdistust ja ammugi pole tegu süüdimõistva kohtuotsusega. 

“Uurimine on veel pooleli ning enne süüdistuse esitamist tuleb kõik asjakohased tõendid kokku koguda,” ütles Amur. Kriminaalasja uurib Lääne prefektuur ning uurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles