Valjala saab uue kõnnitee ja tänavavalgustuse

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Tänavavalgustus.
Tänavavalgustus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Valjala piirkonna tänavuste investeeringute hulgas on Valjala aleviku Posti tänava korrastamine, tänavavalgustuse uuendamine valla poolt ja keskkonnainvesteeringute keskuse kaasrahastusel ning Kuressaare Soojuse eestvedamisel kooli ja lasteaia soojamajanduse viimine maaküttele.

Investeeringud olid jutuks Valjala osavallakogu viimasel koosolekul. “Vaatasime teedekava üle ja Valjalas hakatakse sel aastal tegema uut kõnni- ja kergliiklusteed läbi aleviku kuni aleviku lõppu välja ning selle raames uuendatakse ka tänavavalgustus,” ütles osavallakogu esimees Kaido Kaasik.

Uus korralik kõnnitee on vajalik, kuna tänava ääres asuvad nii kool, lasteaed kui ka rahvamaja, kus käib palju rahvast. “Praegu peavad inimesed seal sõiduteel käima ja sõidutee on tegelikult suhteliselt kitsas. Kuna ka maanteekate on seal juba suhteliselt kehv, siis uuendatakse sedagi,” selgitas Kaasik.

Lisaks on plaanis Valjala lasteaed ja kool maaküttele viia. “Vaatasime üle, millisele maa-alale võiks küttetorustiku viia – milline koht on kõige sobilikum,” täpsustas osavallakogu esimees.

Valjala teenuskeskuse juhataja Tiit Aavik lisas, et praegu on kõik tööd alles planeerimise faasis ja mingit kindlat kuupäeva ta välja käia ei oska. “Kõik on ilmselt suvised või teise poolaasta tööd,” tähendas teenuskeskuse juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles