Tiirimetsa Küünla leek särab jätkuvalt eredalt

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
ÕNNE, TERVIST KÜÜNLALE: Küünla seltsi eestvedaja Anne Oeselg (vasakul) võttis vastu õnnesoove arvukatelt külalistelt. Õnnitlejate seas oli ka Salme teenuskeskuse juht Kaidi Ottis.
ÕNNE, TERVIST KÜÜNLALE: Küünla seltsi eestvedaja Anne Oeselg (vasakul) võttis vastu õnnesoove arvukatelt külalistelt. Õnnitlejate seas oli ka Salme teenuskeskuse juht Kaidi Ottis. Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

“Aastaid kokku veerandsada, Küünal käind on oma rada, kõrval sõbrad-toetajad, abistajad-õpetajad. Teid me külla ootame, peol näha loodame,” kutsus Tiirimetsa kodukultuuriselts Küünal sõpru Salme rahvamajja sünnipäevapeole.

Avasõnad lausus päevajuht Viljar Merivald, meenutades, et küünlapäeval 1920 loodi Tiirimetsas haridusselts Küünal, mis sai tegutseda 20 aastat. 1995. aastast on Tiirimetsa seltsielu traditsioonide jätkajaks kodukultuuriselts Küünal.

Salme osavalla volikogu esimees Andrus Raun lubas seltsi liikmete kooskäimise koha, Tiirimetsa kunagise koolimaja hubasemaks muuta. “Sügiseks on teil seal kindlasti toad soojad,” tõotas Raun.

Riigikogu liige Kalle Laanet märkis, et 25 aastat seltsitegevust näitab järjepidevust ja sisu. Saaremaa abivallavanem Kristiina Maripuu rõhutas aga, et küünal annab valgust ja loob meeleolu. “Tiirimetsa Küünal suudab pakkuda energiat ja kogemusi ka teistele seltsidele,” tõdes Maripuu.

Salme põhikooli direktor, aastaid Salme vallavanemana töötanud Kalmer Poopuu tõi esile Küünla rolli koostööpartnerina. “Sõlmisime lepingu Tiirimetsa vana koolimaja kasutamiseks. Mul on hea meel, et Salme valla õigusjärglane Saaremaa vald ei ole seda lepingut tühistanud,” sõnas Poopuu.

Veeve Kaasik Kevade kultuuriseltsist kiitis seltsi esimest juhti Juuli Pihla külaelu edendamise eest. “Me täname sind südamest. Oleme palju koostööd teinud. Nüüd on teil uus juht Anne. Soovime, et küünlaleek säraks ja koostöö jätkuks,” ütles Kaasik.

Külalisi oli ka Tartumaalt, on ju Tiirimetsa Küünal Tartu maanaiste liidu liige. “Oleme õnnelikud, et saame teiega kohtuda. Eks Juuli on see, kes asja algatas. Meie koostöö on väga meeldivalt jätkunud. Tore, et külas on rakuke, kes veab ka teised kaasa ja annab innustust,” rõhutas Urve Kaasik Tartumaalt.

Vara maanaiste seltsi juht Liis Zirkel tutvustas oma seltsi ja Peipsiveere valla tegemisi. Kingitust üle andes sõnas ta: “Kui ma tulen, toon teil lilli, toon ka kurki, kapsast, tilli.” Ja neid ta ka tõi.

Ühenduse Saaremaa Kodukant eestvedaja Reet Viira tundis heameelt tegusast partnerist, soovides Küünlale edasiseks suuri tegusid kodukultuuri valdkonnas. Salme Keskpäevaklubi tervitused edastas Valve Reede. Saalitäis publikut elas kaasa ka Keskpäevaklubi näitetrupi etendusele. Vägeva aplausi teenis Taritu meesansambel, üllatusesinejaks oli Salme rahvamaja varieteetrupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles