VASTULAUSE Vallateenistujate palgafond pole märkimisväärselt kasvanud

, Saaremaa abivallavanem
Copy
Saaremaa vallavalitsuse rahandusteenistuse juhataja Marili Niits.
Saaremaa vallavalitsuse rahandusteenistuse juhataja Marili Niits. Foto: Kristiina Maripuu

Saarte Hääl väidab oma 14. veebruaril ilmunud uudises “Vald võttis töökohti vähemaks, kuid palgakulu kasvas”: “Kuigi Saaremaa vallavalitsusest tõsteti 71 töötajat koos palgarahaga ümber, põhiliselt Saaremaa Halduse koosseisu, ei vähendanud see ometi vallavalitsuse tööjõukulu. 2019. aastal kulus vallavalitsuse 238 teenistuskoha peale 3,76 miljonit eurot, tänavu aga on 167 teenistuskoha tööjõukulu summa 3,86 miljonit.”

See väide ei vasta tõele. Vallaeelarve jaguneb tegevusalade kaupa jaotisteks. Enamikule vallavalitsuse kui ametiasutuse struktuurist Saaremaa Haldusesse üle viidud teenistujatest ei ole kunagi makstud palka mitte jaotise “valitsemine” alt, vaid eelkõige jaotise “avalik kord” alt. 

Artiklis välja toodud summad kuuluvad jaotisse “valitsemine” (2018 = 3,74 miljonit eurot, 2019 = 3,76 miljonit eurot, 2020 = 3,86 miljonit eurot), mille eelarverealt on saanud ja saavad palka ca 160–170 teenistujat. 

Seega ei ole vallavalitsuse teenistujate palgafond aastate lõikes märkimisväärselt kasvanud, seda ka vallavalitsuse struktuuris toimunud muudatuste tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles