Kohus mõistis naise süüdanud mehele pika karistuse

Saarte Hääl
Copy
Kohtu haamer. Foto on illustreeriv.
Kohtu haamer. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Pärnu Maakohus tunnistas täna 54-aastase Reinu süüdi oma elukaaslase mõrva katses, ämma tapmisega ähvardamises ja suures koguses ebaseadusliku lõhkeaine valdamises ning mõistis liitkaristuse 13 aastata vangistust. 

Karistusaja algust loeb kohus alates 13.08.2019.a. Reinu süüdistati oma elukaaslase tapmise katses piinaval ja julmal viisil. Nimelt eelmise aasta augustikuus tekkis poolte vahel saunamajas vaidlus mille käigus võttis Rein põlevvedelikuga kanistri ja valas kannatanu sellega üle ning süütas põlema.

Kannatanul tekkis eluohtlik tervisekahjustus, piinavad ja väljakannatamatud valud. Kannatanu kogu kehapinnast oli põletatud 37%. Sama sündmuse käigus ähvardas Rein tapmisega oma ämma, kes läks oma tütrele appi. Lisaks süüdistati Reiu 8,4 kilogrammi ohtlikku ja kasutuskõlbliku lõhkeaine ebaseaduslikus valdamises.

Pärnu Maakohus arutas kriminaalasja kolmeliikmelises koosseisus ehk koos rahvakohtunikega avalikul kohtuistungil. Kohtus Rein süüd ei tunnistanud. Ta ütles et naise süttimine oli õnnetus, ämmale lihtsalt käratas, et viimane ei segaks ja et kuuris olev on lõheaine sai ta teada umbes 1,5 nädalat tagasi ennem selle äravõtmist politsei poolt. Eelnevalt arvas Rein, et lõhkeaine puhul on tegemist mingi määrdega.

Naise süttimist selgitas Rein õnnetusena, nimelt samal ajal kui tema täitis bensiiniga mootorsae paaki, tuli naine seljatagant ja tõukas teda, mistõttu Rein inertsist keeras ümber oma telje ja pritsis bensiini naisele peale, kellel oli kas suus või käes sigaret, millest ta ka kohe süttis. Kohus seda usutavaks ei pidanud, eriti arvestades et süüdistatav muutis oma versiooni mitmeid kordi. Süüdistatav peab tasuma menetluskulud ja ekspertiisitasud kogusummas ca 7000 eurot. Kohtuotsus ei ole jõustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles