Hirm Orissaares: kultuurimaja pannakse kinni

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Orissaare kultuurimaja
Orissaare kultuurimaja Foto: wikipedia/Ivo Kruusamägi

Orissaare kultuurimaja 60-aastased elektri- ja valgussüsteemid ning lavakonstruktsioonid vajaksid viivitamatult remonti, muidu kannatab külastajate ja kollektiivide turvalisus ning maja pannakse ohutuse mõttes lõpuks lihtsalt kinni.

Anu Viljaste, Orissaare kultuurimaja juht
Anu Viljaste, Orissaare kultuurimaja juht Foto: Erakogu

Kultuurimaja juht Anu Viljaste võttis teema üles, kuna 2021. aastaks lubatud remondi koha pealt valitseb valla poolt vaikus: remondist ei ole keegi midagi rääkinud.

Ehitusprojekt valmis juba aastal 2018 ja läks maksma 12 000 eurot. Eelarvestrateegias on kultuurimaja remondiks raha olemas üle 300 000 euro, kuid seda on Viljaste sõnul vähe. "Hanked peaksid juba käima või vähemalt olema ettevalmistamisel," kirjutab kultuurimaja juht.

Tema sõnul tuleb juba praegu hakata ette valmistama 2021. aasta tööplaani, kuid seda ei saa teha, kui maja uuendustööde osas ei ole infot.

Orissaare osavallakogu esimees Silvi Teesalu on Viljaste murega kursis. "Väga õige, et ta selle kirja kirjutas," arvas Teesalu ning lubas probleemi valla tasandil üles võtta. Asjad peab liikuma saama ning isegi kui raha on vähe, tuleb Teesalu sõnul arutada, mida selle summaga teha saab.

Valla kultuuri- ja spordiosakonna juht ning kunagine Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär kinnitas kultuurimaja juhi murega kursisolekut. Probleem on valla juhtkonnale edastatud. "Mure on igapidi põhjendatud ja ootame vastuseid," sõnas Põlluäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles