AJA LUGU Pärnu saarlaste seltsingu 30 tegusat aastat

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
KODUSAAREL: 20 aastat tagasi musitseerisid Pärnu saarlane Henno Sepp ja Reet Lõugas ansamblist Kanarbik Kuressaares Veski kohvikus.
KODUSAAREL: 20 aastat tagasi musitseerisid Pärnu saarlane Henno Sepp ja Reet Lõugas ansamblist Kanarbik Kuressaares Veski kohvikus. Foto: Erakogu

Küünlapäeval 1990. aastal otsustasid Pärnus ja kuurortlinna lähedal elavad saarlased moodustada Pärnu saarlaste seltsi. Majja, kus praegu asub Pärnu uue kunsti muuseum, kogunes seltsi asutama 154 saarlast. 

8. veebruaril peeti seltsi (nüüd seltsingu nime kandva ühenduse) 30. sünnipäeva. Asutajaliikmeid oli kohal neli.

“Pärnu saarlaste seltsi loomisest ilmus teade kohalikus ajalehes. Eks informatsioon liikus ka suust suhu. Saarlased on ikka kokku hoidnud. Huviga läksin ka mina asutamiskoosolekule. Seal oli palju tuttavaid. Nüüdseks oleme kolm aastakümmet tegutsenud. Tõsi, inimesed vananevad, meid on väheks jäänud, aga kooskäimisest tunneme ikka rõõmu,” rääkis seltsi asutajaliige Õilme Vaabel

Kaalist pärit Õilme pühkis kodusaare tolmu jalgelt 1949. aastal. “Kartsin Siberisse küüditamist. Maha jäid keskkooliaegsed toredad klassi- ja koolikaaslased – Heli Lääts, Albert Uustulnd, Lucia Tasa, Peeter Teesalu ja paljud teised. Uues kohas oli raske alustada, aga hakkama sain. Lõpetasin Pärnus keskkooli. Töötanud olen lasteaiakasvatajana. Ilma saarlaste seltsita ei kujuta ma oma elu ettegi. Olen korraldustoimkonnas siiani tegev,” pajatas juhatuse liige Õilme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles