JUHTKIRI Intensiivne kätepesuaeg

Saarte Hääl
Copy
Kätepesu.
Kätepesu. Foto: unsplash.com

Praegused lapsed pole oma käte puhtuse eest ilmselt kunagi nii suurt hoolt kandnud kui praegu, mil koroonaviirusest on saanud argivestluste vaata et kuumim teema.

Koolid-lasteaiad õpetavad käsi õigesti pesema ning mõneski asutuses on välja pandud pudelid desinfitseeriva vahendiga. Apteekidest on kaitsemaskid ammugi otsas.

Varasematel aastatel ei jäänud paljud meist nohu-köha-palaviku pärast töölt kojugi. Mida rohkem koroonaviiruse juhtusid Eestis diagnoositakse, seda enam leidub neid, kes ka ise haigeks jääda kardavad. 

Põhjust muretseda ja isegi võimalikuks viiruselaineks valmistuda meil on. Kuna inimesed reisivad ja suhtlevad, on üsna tõenäoline, et millalgi diagnoositakse esimene koroonajuhtum ka Saaremaal. 

See, et reisil käinud või välismaalastega suhelnud ning seejärel haigestunud inimesed lasevad endalt koroonaviiruse proovi võtta, on mõistlik tegu. Parem karta kui kahetseda. Samuti pole meedikute õpetussõnad ja võimalikuks kriisiks valmistumine paanika külvamine, vaid mõistlik tegevus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles