Lümanda vallamajast saab Lahhentagge keskus

Saarte Hääl
Copy
UUS KODU: Lahhentagge asutajad Maarit Pöör ja Tarmo Virki loodavad tõllakuuris avada esimese päris oma tootmise.
UUS KODU: Lahhentagge asutajad Maarit Pöör ja Tarmo Virki loodavad tõllakuuris avada esimese päris oma tootmise. Foto: Tiina Pitk

Saaremaine džinnitootja võitis Saaremaa vallavalitsuse korraldatud hoonestusõiguse enampakkumise Lümanda endise vallamaja kinnistu osas ning kavatseb hakata oma tegevust sinna ümber kolima. Lahhentagge OÜ võitis kahe osalejaga pakkumise hinnaga 2100 eurot aastas.

Hoonestusõiguse alal asuvad endine 250-ruutmeetrine vallamaja ja 87-ruutmeetrine tõllakuur. Hooned on kasutamiskõlblikud. Pakkumise alghind oli 1500-eurone aastatasu. Samuti on võitjal kohustus investeerida kinnistusse kolme aastaga 30 000 eurot. 

Lahhentagge kaasasutaja ja turundusjuhi Tarmo Virki sõnul jätkub hoonetes ruumi nii tootmisele ja kontoripoolele kui ka rendiruumidele ja külastuskeskusele. 

Esialgse plaani alusel saab endisest tõllakuurist firma esimene päris oma tootmishoone. Tootmine jätkub ka Kuressaares, kus eelmisel aastal alustati Pöide õllevabriku ruumides.

Lisaks oma väiketootmisele on Virki sõnul plaanis avada Lümandas omanäoline maitseelamuskeskus, kus külastajad saavad ise Saaremaa loodust maitsta ja neid maitseid kokku segada. Külastuskeskused on Lahhentagge-taoliste tootjate võimalus saada osa turismituludest. Mitmed Briti destilleerimisvabrikud teenivad üle 50 protsendi oma tuludest tehase juures asuvatest külastuskeskustest. 

Virki ütles, et 1890-ndatel valmides oli see maja vallakeskuseks ka Lahetaguse küla rahvale. Seega igati sobilik maja nende just selles külas tegutseva ettevõtte koduks. 

Lahhentaggel on käimas ka edukas ühisrahastuskampaania. Viimase seisuga oli ettevõttesse kaasatud 150 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles