Külaraamatukogud muretsevad muudatuste pärast

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Naine raamatukogus. Foto on illustreeriv.
Naine raamatukogus. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Külaraamatukogu juhatajaid teeb murelikuks valla kava panna teenuskeskuse infospetsialisti ülesanded osaliselt raamatukogu töötajate õlule. 

19 külaraamatukogu juhatajat saatsid Saaremaa vallavalitsusele pöördumise, mis on ajendatud Tornimäe raamatukogu juhataja ja Pöide teenuskeskuse infospetsialisti ametikoha ühendamise. "Millistele uuringutele ja analüüsidele toetub kahe ametikoha ühendamise vajalikkus ja mõtekus?" küsivad pöördumise esitajad. Raamatukogude juhatajaid huvitab, millega seoses ja miks on raamatukogud sattunud muutmiste tuulde ja millal saabub raamatukogude töötajatele töörahu.

Saaremaa vallavalitsus on teada andnud, et vastavalt vallavalitsuse struktuuri ja teenistuskohtade koosseisu muutmise eelnõule koondatakse Laimjala, Mustjala, Pihtla, Pöide, Salme ja Valjala teenuskeskuste infospetsialistide töökohad. Infospetsialisti ülesanded jaotatakse teenuskeskuse juhataja ja raamatukogu töötaja vahel. 

Otsuse eelnõu läheb Saaremaa vallavolikogus kahele lugemisele, seega võib eelnõusse tulla ka  muudatusi.

Lisaks küsivad külaraamatukogude juhatajad vallalt, millise seaduse alusel ei tohi pensionär kandideerida vabale töökohale ja töötada raamatukogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles