Tormi Niits tahab end mängida korvpallikoondisesse

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Tormi Niits
Tormi Niits Foto: saaremaasport.ee

Eesti-Läti korvpalliliigas Rakvere Tarvase ridades oma mängus tõsise sammu edasi teinud Tormi Niits töötab kindla sihiga mängida end tulevikus Eesti koondisesse.

"See on plaan number 1 ja sealt edasi välismaale," avalikustas Tormi Niits oma eesmärgi. "Mul on kodus äratuskell nimega Koondis. Kui ma hommikul ärkan ja õhtul magama lähen, siis ma seda sihti ka pidevalt näen. Ei oska öelda, kas ma koondise treeneritele ka oma tänavuse mänguga silma jäin, kuid annan endale aru, et päris pikk tee on veel minna."

21-aastane Orissaarest tuule tiibadesse saanud saarlane Tormi Niits viibis Rakvere koosseisus väljakul keskmiselt 29 ja pool minutit, mille jooksul viskas 9,2 punkti ja võttis 6,2 lauapalli. Viimase näitaja poolest oli ta oma meeskonna parim. "Kindlasti karjääri edukaim nii statistika kui ka mänguaja poolest," tõdes Tormi Niits. "Nii suurt rolli meeskonna mängus pole minul kunagi varem olnud. Rakverega liitumine oli minu elu üks õigemaid otsuseid."

Eelmised hooajad Pärnu Sadama meeskonnas ei olnud Tormi Niitsil kõige paremad ja mänguaega kippus väheks jääma. 

"Ma ei oska päris täpselt öelda, miks Pärnus asjad nii hästi ei sujunud," oli korvpallur nõutu. "Teised mehed olid ees ja ma ei suutnud end vajaliku hooga läbi murda ning vigastused segasid ka päris tõsiselt. Muidugi oleks pidanud ka ise rohkem mees olema ja vajadusel läbi seina minema."

Nii arutas Tormi Niits teemat suvel Orissaare Träxi treeneri Raul Koppeliga. Mehed püüdsid jõuda selgusele, kas  Eestimaa peal on ka teisi mängupaikasid peale Pärnu. Nad võtsid ühendust Rakvere klubi juhtidega, kes tegid ka sobiva pakkumise.

Rakvere Tarvase meeskonnas väikese ääremängija positsioonil mänginud Tormi Niits ei oska öelda, mida ta teisiti tegi, et hooaeg Pärnu perioodiga võrreldes edukam oli. "Enesekindlust sain juurde ja uskusin endasse," lausus ta.

"Suvel üritasin mentaalset poolt arendada ja seepärast suutsin mängus endast ka rohkem välja võtta. Ka keskkond oli klubis toetav. Vanameister Saage pani kogu aeg puid alla ja rääkis, et ei tohi põdema jääda, kui vise ka mööda peaks minema, sest mängida tuleb sama hooga ikka edasi."

Noore ääremängija hinnangul arenes ta mänguliselt igas elemendis. Kaitse on tal kogu aeg korralik olnud, aga just rünnakul tuli oluliselt juurde. "Iseendalegi oli üllatav, et nii hästi hakkas minema," tunnistas Tormi Niits, lisades, et samas on vaja juurde panna igas mänguelemendis.

Kui mingil ajal saalid jälle lahti tehakse ja saab harjutama hakata, siis pöörab ta eeskätt tähelepanu füüsilisele poolele ja rünnakule. Õnneks ei pea ta alati päris üksi toimetama ja Orissaares on sobivaid sparringupartnereid piisavalt.

Samas ei tea Tormi Niits veel, kus ta järgmisel aastal mängib, sest kogu tänavune hooaeg sai nii ootamatu lõpu. "Väga kahju ja tühi tunne on, sest kogu aeg pingutasid millegi nimel," märkis korvpallur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles