Kaubaaidas startis toidukauba e-müük

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
KAUP KÄTTE: Kaubaaida drive-inis toimetasid STÜ ostujuht Risto Leedo ja Grete Janson tellitud kauba kliendi kätte.
KAUP KÄTTE: Kaubaaida drive-inis toimetasid STÜ ostujuht Risto Leedo ja Grete Janson tellitud kauba kliendi kätte. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Nagu läinud nädalal lubatud, lükkas Saaremaa tarbijate ühistu eilsest käima toidukauba e-müügi. Selleks avati eraldi veebikülg, kus kodust lahkumata oma toidukorv koostada.

Ehkki ka kauba kojuvedu on kavas ühel hetkel rakendada ja seda vähemalt Kuressaare piires, saab esialgu oma kokku pandud ja kinni makstud toidukoti kätte, kui sõita autoga Kaubaaida juurde, helistada seal ette antud telefonil, et teenindaja teaks tellitud kauba välja auto juurde tuua.

Umbes 1200 toodet

Saaremaa tarbijate ühistu juhatuse esimees Kalle Koov rääkis, et tellimuskeskkond on tehtud Kaubaaida tootevaliku baasil ning inimesel on seal hetkel valida ca 1200 toote vahel. “Praegu oleme kehtestanud ostukorvi minimaalseks hinnaks 25 eurot,” märkis Koov. Reaalselt võib ostukorvi maksumus tasumise hetkel osutuda siiski väiksemaks, eriti siis kui tellitakse kaalukaupa, sest tasumine toimub reaalset kliendile pakendatud kaubakogust arvestades. 

Tasuda saab klient kauba eest arvega. “Uuest nädalast ka pangakaardiga kauba kättesaamisel ning hetkel käib töö pangaülekandega tasumise võimaluse loomiseks koheselt tellimuse tegemisel,” selgitas Koov. 

Praegu käib asi nõnda, et inimene kinnitab ostukeskkonnas oma ostukorvi ja edastab selle tellimusena ära, saades oma elektronposti aadressile kinnituse, et tema tellimus on vastu võetud ja komplekteerimisel. Seepeale pannakse ta ost Kaubaaidas kokku ning talle saabub teade tellimuse eest tasumiseks ning arve. Seda vastavalt tellimuses komplekteeritud kaubale. Seepeale peab ostja tasuma arve, edastama maksekorralduse koopia arve tasumise kohta  ja saab seejärel kaubale järele sõita.

Lisaks avatud drive-in

Tehnika tn 5 on avatud Kaubaaida drive-in, kus seinal asuval infotahvlil kirjas telefoninumber. Sellele helistades, tuleb Kaubaaida töötaja välja ja lükkab ostetud kauba käruga kliendi auto juurde.

Sigarette  ja alkohoolseid jooke kaupade komplekteerimislehelt osta ei saa. “Ja hetkel ei ole kavas seda ka muuta,” kinnitas Koov. 

Saaremaa tarbijate ühistu juhatuse esimehe tänusõnad e-müügisüsteemi kiire väljatöötamise eest kuuluvad nende oma IT- ja kaubandusosakondadele ja Karl-Sten Suurnale ning Ardi Viispertile.

Vaata lähemalt kojukanne.sty.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles