Piimatööstus investeeris uude pakkeliini pool miljonit eurot

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Saaremaa Piimatööstus

Kevade algul tegi ettevõte poolemiljonilise investeeringu tootmisliini, mis võimaldab pakendada piimatooteid 100% taaskasutatavasse purepakendisse. 

„Esimene toode uuelt liinilt on MO Saaremaa Öko mahetäispiim 4,0–4,4% rasvasisaldusega. Varem oli see pakendatud plastkanistrisse, kuid nüüd on saadaval poole- ja üheliitrises keskkonnasäästlikus Elopakis,” rääkis tööstuse juht Valdis Noppel.

Uus pakend on esimene omataoline Eestis, see on valmistatud ainult taaskasutatavast materjalist. Pakendi ja korgi plastiku valmistamiseks on kasutatud Soome mändide puidujääkidest valmistatud õli. Pealegi on pakend süsinikuneutraalne.

Piimatööstus tõi ühtlasi turule uue kaubamärgi MO Saaremaa, mida hakkavad tulevikus kandma ettevõtte kõik tooted. Esialgu leiab uue kaubamärgi alt klassikalise ja küüslaugu-soolavõi ning mahepiima.

Noppeli sõnul toodi uus kaubamärk turule, et rõhutada ettevõtte saartekeskset päritolu ja kohalike piimatoodete kvaliteeti. „Saaremaa Piimatööstuse omanikud on Saare-, Hiiu- ja Muhumaa piimatootjad. Uus kaubamärk annab võimaluse rääkida meie ehk MO Saaremaa lugu, tuua esile saarte eripära ning turul selgelt eristuda,” selgitab Noppel.

Samuti on plaan uue kaubamärgi alt tooteportfelli laiendada ning tuua seniste juustu- ja võitoodete kõrvale ka teisi piimatooteid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles