Saaremaa maalasteaiad on suvi otsa avatud

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Ida-Niidu lasteaed.
Ida-Niidu lasteaed. Foto: Irina Mägi

Vallavalitsus jätab kõik Saaremaa maalasteaiad ja osa linnas asuvatest asutustest suveks lahti ja soovitab lasteaednikel võtta puhkus osaliselt välja aprillis.

Vallavalitsuse selgitusel hoitakse suvi läbi lahti kõik lasteaiad peale Kuressaares asuvate Pargi, Rohu, Ristiku ja Tuulte Roosi. Tööl käivate linlaste lapsed võetakse suvel Ida-Niidu lasteaia suverühmadesse. Avaldus suverühmas käimiseks tuleb lapsevanemal esitada 1. maist 10. juunini. Abivallavanem Helle Kahm lisas, et vajaduspõhiselt avatakse linnas ka rohkem lasteaedu.

Samuti tuleb selleks kuupäevaks esitada avaldus suvel lasteaiakohta soovivate maapiirkonna laste vanematel. Kui avaldusi piisavalt ei tule, võidakse ka maal lasteaiateenus korraldada piirkondlikult.

Helle Kahm ütles, et lasteaednike 56-päevasest korralisest puhkusest osa kasutamine aprillis ei ole käsk, vaid soovitus. “Ettepaneku eesmärk on anda kogukonnale kindlustunne, et kriisi lõppemisel lasteaiad töötavad ja kogukond saab suvel oma tööd korraldada,” selgitas Kahm.  

Tema sõnul on vallavalitsuse eesmärk luua eeltingimused Saaremaa majanduse elavdamiseks pärast kriisist väljumist ning anda kindlustunnet lapsevanematele, ettevõtjatele ja teistele kogukonna liikmetele.

“Me kõik oleme täna olukorras, kus peame oma tavapärastest harjumustest loobuma ja tegema otsuseid, mis esmapilgul tunduvad keerulised, aga vaid nii tuleme olukorraga toime. Meie hulgas ei ole ühtegi inimest, keda see kriis ühel või teisel viisil ei puudutaks, mõtleme sellele,” märkis abivallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles